<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2020

Amerikaans blad lovend over reinheid en hygiëne Turken

Als er één cruciale maatregel is die elke regering haar burgers adviseert in deze kritieke tijd van het bestrijden van het nieuwe coronavirus, dan is dat wel de persoonlijke hygiëne.

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes legde daar in een artikel woensdag ook nadruk op. Daarbij is gewezen naar Turkije en diens lange geschiedenis en inspanningen in het vinden van reinheid.

In het artikel ‘Shop The Trip: Turkey’s Culture Of Clean’ prees columnist Gretchen Kelly de diepe band van Turken met water en zeep.

“Vraag het aan iemand die in een hamam of badhuis in Turkije is geweest en ze zullen je vertellen dat ze zich nog nooit zo schoon hebben gevoeld als na een traditioneel Turks bad”, schreef Kelly.

“De eeuwenoude Ottomaanse badcultuur van Turkije is een sensueel ritueel van water, zeep, massage en stoom – een bad dat je je nog lang zult herinneren nadat je het prachtige badhuis hebt verlaten waar je het hebt ontvangen”, beschreef ze.

Ze loofde ook de sterke Turkse traditie om gasten te verwelkomen met een inheems handdesinfectiemiddel genaamd “kolonya”, een helder geurende eau de cologne met een hoog alcoholpercentage dat vaak geuren bevat zoals rozen, wilde bloemen, citrusvruchten en andere populaire geuren.

“Het Turkse ritueel van het overgieten van een cologne met een hoog alcoholgehalte (ongeveer 80 procent ethanol in de citroenversie) voor een welkom onthaal van bezoekers wordt nog steeds gedaan door Turken die het zien als een geurige toevoeging aan desinfecterende middelen.”

Kelly zei dat internationale reizigers zouden moeten wachten tot de reisbeperkingen voor het virus uit China waren opgeheven om te genieten van “baden in Turkse stijl” in Turkije, wat ze samenvattend een “kunstvorm” noemde.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-03-2020

Mar 26, 2020
Loading posts...