<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 01, 2020

Amerikaans congres bedankt Turkije officieel voor coronahulp

Het Amerikaanse congreslid David Trone heeft de coronasteun van Turkije en het Turks-Amerikaanse comité TASC aan de bewoners van Maryland hartelijk ontvangen. Dat liet hij in een toespraak in het Huis van Afgevaardigden weten.

De bijdrage is ook opgenomen in het US Congressional Record, het verslag van alle toespraken in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

Het US Congressional Record erkent [de bijdrage van] TASC en de Republiek Turkije in de strijd tegen covid-19 in Maryland en de Verenigde Staten”, is getwitterd daarover.

“…Ik sta vandaag op om de Turks-Amerikaanse nationale stuurgroep (TASC), die wordt geleid door inwoner van Potomac, Günay Evinch, en de Turkse exporteursassemblée, geleid door de heer Ismail Gulle, te erkennen voor hun humanitarisme en vrijgevigheid bij het doneren van kritische persoonlijke beschermingsmiddelen aan de staat Maryland”, sprak Trone.

Het Amerikaanse congreslid merkte op dat de twee organisaties eind juli meer dan 100.000 chirurgische maskers en 1.000 chirurgische pakken hebben bezorgd aan het Maryland Office van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Deze leveringen van persoonlijke beschermingsmiddelen vormen een aanvulling op de zendingen van de Turkse Republiek, die twee ladingen persoonlijke beschermingsmiddelen met militaire vrachtvliegtuigen heeft verzonden, waaronder chirurgische maskers, chirurgische pakken, desinfectiemiddel, veiligheidsbrillen, N-95-maskers en gelaatsschermen”, zei Trone.

Hij voegde eraan toe dat hij “bemoedigd” is om bijdragen te zien zoals die van de Turks-Amerikaanse gemeenschap.

De TASC reageerde: “Wij Turkse Amerikanen staan de Amerikaanse mensen bij. Wees [test] negatief als het gaat om covid-19, blijf positief over het leven”, aldus de Turks-Amerikaanse commissie.

De VS is het zwaarst getroffen land door de pandemie, met meer dan 6 miljoen besmettingsgevallen en meer dan 183.600 dodelijke slachtoffers, aldus cijfers van de Johns Hopkins University. In totaal zijn in dat land bijna 2,1 miljoen patiënten hersteld.

Turkije heeft naar zo’n 140 landen coronahulp gestuurd. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-09-2020

Sep 01, 2020
Loading posts...