<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2020

Amerikaans leger koopt locatiedata van miljoenen moslims

Uit een rapport blijkt dat het Amerikaanse leger locatiegegevens heeft gekocht van applicaties die wereldwijd miljoenen keren zijn gedownload.

Het rapport is gebaseerd op een onderzoek van Motherboard, een online tijdschrift dat eigendom is van de Amerikaans-Canadese Vice Media-groep. Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van openbare registers, interviews met ontwikkelaars en een technische analyse.

De meest populaire app onder de doelwitten was een moslimgebed en een Koran-app genaamd Muslim Pro, die gebruikers nauwkeurige gebedstijden geeft en de richting van de heilige Kaaba in Mekka aantoont. De app is wereldwijd meer dan 98 miljoen keer gedownload.

Andere apps waren onder meer een moslim-dating-app en een app voor het volgen van stormen.

Veel van de app-gebruikers die betrokken zijn bij de datatoeleveringsketen zijn moslim, wat wordt gezien als een voortzetting van het decennia-oude Amerikaanse beleid in voornamelijk moslimlanden als Afghanistan en Irak.

Een woordvoerder van het US Special Operations Command, een tak van het leger die zich bezighoudt met terrorismebestrijding, bevestigde het nieuwsbericht en zei dat er gegevens waren gekocht om de overzeese operaties te ondersteunen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-11-2020

Nov 17, 2020
Loading posts...