<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2023

Amerikaanse luchtmacht raakt F-35 kwijt, vraagt burgers mee te zoeken

De Amerikaanse autoriteiten hebben de hulp van burgers ingeroepen nadat afgelopen weekend een F-35-straaljager vermist is geraakt.

Het toestel van 80 miljoen dollar, een F-35B Lightning II, raakte vermist na wat het leger een “ongeluk” noemt. De piloot gebruikte zijn schietstoel, maar de straaljager vloog naar verluidt verder op de automatische piloot.

“Als u informatie heeft die onze herstelteams kan helpen de F-35 te lokaliseren, bel dan het Base Defense Operations Center”, schreef Joint Base Charleston, de militaire faciliteit in North Carolina, op X.

“Gebaseerd op de laatst bekende positie van het vliegtuig en in coördinatie met de FAA, richten we onze aandacht ten noorden van JB Charleston, rond Lake Moultrie en Lake Marion.”

Meerdere nieuwsuitzendingen meldden dat de piloot de automatische piloot had ingeschakeld voordat hij zich uit het toestel schoot, wat de pogingen om het vliegtuig terug te vinden ingewikkeld maakt. De piloot werd in stabiele toestand naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

Het is onduidelijk of het vliegtuig is neergestort of dat het nog verder vloog. Ook is niet bekend wat de piloot er precies toe bracht om zijn schietstoel te gebruiken.

Nancy Mace, vertegenwoordiger van South Carolina, reageerde fel op het voorval: “Hoe verlies je in vredesnaam een F-35?”

“Hoe kan het dat er geen volgapparaat is en we het publiek vragen om een vliegtuig te zoeken en het terug te brengen”, schreef ze op sociale media. “We wisten dat de F-35 stealth-eigenschappen heeft, maar dit is belachelijk.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-09-2023

Sep 18, 2023
Loading posts...