<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 11, 2022

Amerikaanse straaljager valt uit vliegdekschip Middellandse Zee in

De Amerikaanse luchtmacht is dit jaar opnieuw een vliegtuig verloren op zee. Een Navy Super Hornet-jet (F-18) is vanaf het vliegdekschip USS Harry S. Truman als gevolg van “onverwacht weer” de Middellandse Zee ingeblazen, aldus de marine.

Een matroos raakte lichtgewond “tijdens zijn dienst in het onverwachte zware weer”. “De matroos is in stabiele toestand en zal naar verwachting volledig herstellen”, verklaarde de US Navy 6th Fleet Command over het incident dat vrijdag plaatsvond.

Het vliegdekschip zou naar eigen zeggen een bevoorrading op zee uitvoeren, “die werd beëindigd door middel van vastgestelde procedures”. Het schip blijft volledig missiegeschikt, is benadrukt.

De oorzaak van het incident wordt onderzocht.

Begin dit jaar verloren de Amerikanen ook een F-35 (JSF) in de Zuid-Chinese Zee. Het peperdure toestel crashte op het dek van een vliegtuigschip. Daarbij raakten zeven Amerikaanse militairen gewond.

Britse F-35

Eind november verloor de Britse luchtmacht ook een F-35 in de Middellandse Zee​​​​​​​. Dat toestel viel na een mislukte start van het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-07-2022

Jul 11, 2022
Loading posts...