<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2015

Amerikaanse Turken lanceren campagne tegen Armeense beschuldigingen

Amerikaanse Turken starten een nieuwe campagne in de Verenigde Staten om de Armeense beschuldigingen over de gebeurtenissen in 1915 met betrekking tot het Ottomaanse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog tegen te gaan.

‘Laat het de geschiedenis beslissen’

De campagne wordt georganiseerd door de Turks-Amerikaanse stuurgroep, bestaande uit 145 Turks- Amerikaanse organisaties.

Diverse evenementen zijn gepland in het kader van de campagne die zullen plaatsvinden in de verschillende delen van de VS, waaronder Washington DC, New York en Texas.

De campagne heeft als slogan: “Verdeel ons niet, verenig ons” en “Laat het de geschiedenis beslissen.”

Wandeling

Volgens de website van de Turks-Amerikaanse stuurgroep wordt er op 24 april in Washington DC een wandeling georganiseerd voor vrede en solidariteit, die voor het Witte Huis zal beginnen en zal eindigen bij de Turkse ambassade.

Armeense groepen verzamelen elk jaar op 24 april bij de Turkse ambassade om de stoep van het gebouw te bezetten. De wandeling zal hierop een antwoord zijn, verklaart een vertegenwoordiger van de commissie.

Social Media

De campagne is ook te vinden via social media zoals Twitter (@historydecide), Instagram en Facebook. Bovendien heeft de campagne ook een eigen website: www.lethistorydecide.org. Ook zal er een Twitter hashtag worden gelanceerd op 18 april (#lethistorydecide).

De Turkse bevolking in het binnen- en buitenland heeft het gevoel gekregen dat lastercampagnes, met als onderwerp de gebeurtenissen in 1915, zijn veranderd in aanvallen tegen Turkije.

 

© Turksemedia.nl | AA – WASHINGTON

Apr 05, 2015
Loading posts...