<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 25, 2019

Amerikanen en Grieken meest gestreste mensen

Een nieuwe studie van het Amerikaanse onderzoek- en adviesbureau Gallup wijst uit dat Amerikanen tot de meest gestreste mensen ter wereld behoren. Hun angstniveaus hebben ook een nieuw hoogtepunt bereikt. Koploper: Griekenland.

Meer Amerikanen meldden vorig jaar het gevoel van stress, zorgen en woede dan ooit tevoren in het afgelopen decennium.

Van de Amerikanen die zijn ondervraagd, ervaart 55 procent overdag veel stress, in vergelijking met het gemiddelde van de wereldbevolking van 35 procent. Dit brengt de VS slechts vier procentpunten achter op Griekenland, de koploper op de wereldwijde ranglijst van stress sinds 2012.

Andere landen waar de bevolking veel druk ervaart of overbeladen is, zijn de Filipijnen met 58 procent, Tanzania (57 procent), Albanië (55 procent) en Iran (55 procent).

Naast stress meldde ongeveer 45 procent van de Amerikanen zich algemeen veel zorgen te maken, in vergelijking met een gemiddelde van 39 procent voor de rest van de wereld. Het percentage Amerikanen dat vaak boosheid voelt, 22 procent, is echter gelijk aan het wereldgemiddelde.

“De scheiding tussen een sterke economie en de toenemende negatieve emoties van Amerikanen illustreert hoe het bbp en andere harde economische gegevens slechts een deel van het verhaal vertellen”, verklaart Gallup in een persbericht.

Gallup benadrukt dat de Amerikanen onder de 50 jaar zich negatief verbonden voelen met algemene zaken, een laag inkomen hebben en ontevreden zijn over de werkprestaties van de Amerikaanse president Donald Trump. Het rapport meldt ook dat de VS geen flauw idee heeft over de toekomst en de vooruitzichten van het land vaag blijven.

De hoeveelheid negatieve ervaringen wereldwijd is ook hoog. De studie verklaart dat die slechte ervaringen verbonden zijn aan 2017, bekend als het donkerste jaar voor de mensheid in meer dan een decennium.

De Gallup-peiling is uitgevoerd via telefonische interviews onder 1.004 volwassenen met een foutenmarge van plus of min 4 procentpunten en een betrouwbaarheidsniveau van 95 procent. Het onderzoek vond plaats tussen 13 augustus en 30 september 2018.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 25-04-2019

Apr 25, 2019
Loading posts...