<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2016

Amnesty vraagt geld voor steun coupplegers Turkije

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft in Oostenrijk via brieven geld gevraagd aan mensen om de coupplegers in Turkije te kunnen ondersteunen.

De brieven met als titel “mensenrechtenschendingen in Turkije” zijn gestuurd naar huizen en verenigingen met daarop foto’s van coupplegers en coupleiders die met F16’s, helikopters en tanks op Turken hebben laten schieten en hen doelbewust hebben vermoord.

Amnesty International vraagt geld voor steun coupplegers Turkije

In de brief, met daarin uitdrukkingen die tegen Turkije en de president van het land Recep Tayyip Erdoğan zijn, wordt gezegd dat Amnesty International heel snel geld nodig heeft. “We hebben uw hulp nodig, nu nog meer dan ooit. Elke euro telt”, staat in de brief. De coupplegers worden gezien als ‘slachtoffers’.

Amnesty International vraagt geld voor steun coupplegers Turkije (2)

Oostenrijkse Turken

Oostenrijkse Turken melden dat het land een toppunt van vijandschap heeft bereikt tegen Turken en Turkije. “We zijn bezorgd en zien hoe Amnesty geld inzamelt voor coupplegers.”

Oostenrijk

Eerder werd in een Oostenrijkse stad Turkse vlaggen verboden na de mislukte coup in Turkije en werd er op de internationale luchthaven van Wenen anti-Turkije zinnen gespot. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken besloot daarop in te grijpen.

Leugens Amnesty

Amnesty heeft na de mislukte couppoging leugens verspreid dat de coupplegers na hun mislukte actie werden mishandeld en gemarteld. Maar ondanks het ongekende landverraad bleek toch het tegendeel waar te zijn. De Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdağ, liet weten dat de beweringen van Amnesty niet kloppen en ongegrond zijn. “Ze doen aan propaganda. Dit is onderdeel van hun pakket waarmee ze een negatieve indruk willen creëren over Turkije. Er zijn geen martelpraktijken geweest. De uitspraken, waar Amnesty in geloofde, waren smaad en laster van de terreurgroep die de coup pleegde”, aldus Bozdağ.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WENEN

Aug 04, 2016
Loading posts...