<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 12, 2019

Amsterdam zet je schrap: week van bedekte en wijde mode van start

Het langverwachte mode-evenement Modest Fashion Week, waarin bedekte en wijde mode centraal staat, is geland in Amsterdam. Van 14 tot en met 16 december is de wereldberoemde stad het toneel van een terugkerende internationale modeweek gericht op de zogeheten modest fashionbranche, inmiddels een miljardenindustrie.

In de afgelopen drie jaar hebben Modest Fashion Weeks wereldwijd grote successen geboekt. Van een startup gerund door twee jonge vrouwelijke ondernemers uit Istanbul en Jakarta, zijn ze uitgegroeid tot een serie van wereldwijde modest fashion evenementen, die met veel succes de aandacht van de wereld op zich vestigen in Azië, het Midden-Oosten, Australië, Europa, de VS en Afrika.

De makers van deze baanbrekende serie evenementen zijn twee jonge vrouwelijke ondernemers Franka Soeria en Özlem Şahin van Think Fashion. Ze begonnen de eerste Modest Fashion Week in mei 2016 in Istanbul en reisden daarna door naar Londen (april 2017), Dubai (december 2017), Jakarta (juli 2018) en vervolgens Dubai (maart 2019). De evenementen serie is nu geëvolueerd tot een vertrouwd internationaal modeplatform en fungeert als “een Star Maker”, waarmee continu wereldwijde namen worden geboren in de modest fashion-industrie en influencermarkt.

Vanwege hun grote impact zijn de Modest Fashion Weeks series door de internationale media genoemd als ‘het meest prestigieuze evenement in de modest fashion-industrie’, waar jonge sterren van de van modest fashion-industrie van over de hele wereld elkaar treffen. Van influencers, ontwerpers tot creatieve talenten. Het is de plek om gezien te worden, om te verbinden en om samen te werken, laten de organisatoren weten.

“We hebben Amsterdam met een reden gekozen; voor ons vertegenwoordigt deze stad nieuwe coolheid en nieuwe hoop. Het is een diverse, multiculturele en een tolerante plek. Aan de andere kant heeft Amsterdam een ​​enorm grote modest fashion-doelgroep”, reageert Soeria.

Amsterdam Modest Fashion Weeks

Tijdens Amsterdam Modest Fashion Week gaat Think Fashion dieper in op het idee van Fashion for Good. “We hebben drie hoofdthema’s voor #AMFW: Duurzame Mode, Zelfontdekking en Tolerantie. Modest Fashion Weeks promoot deze ideeën, met als doel om te worden herkend door onze gemeenschap en een groter publiek. Hopelijk zal het hen inspireren om deze waarden te omarmen”, zegt Şahin.

Amsterdam Modest Fashion Weeks presenteert modeshows, talkshows, workshops, stands en een VR-tentoonstelling in de loop van 2 dagen. Ontwerpers en merken van over de hele wereld zullen hun ontwerpen presenteren; van exclusieve shows met nieuwe collecties van prestigieuze merken zoals: Yand Brand (Rusland), Mizalle (Turkije), Modest Fashion Founders Fund met Hannie Hananto, Luluk Marla, Neera Alatas en WAD Studio (Indonesië) en Raidha’s Maldives (Maldiven).

“Tijdens de ‘Catwalk Show’ zullen zich laten zien: Studio Maqam (Nederland), Veilkini (Jordanië), Adlina Anis (Singapore), Lina Sukijo (Indonesië), FP Fashion Line (Qatar), Hijabi (Duitsland), Ummiriaz International (Maleisië), Kenza B (Frankrijk), #Markamarie presenteert Medina Zein (Indonesië), Sempre (Turkije), Flannel (Azerbeidzjan), Norhyss & Hossna (Frankrijk), Devi Janeeta (Indonesië), Till We Cover (VK), Jawhara Syari (Indonesië), Ulfa (Maleisië), Doenvang (Denemarken), Trapezzi (Turkije), Zaafira Signature (Frankrijk), Jane Watson (Maleisië), Samaa Collection (VAE), Modest Catwalk en andere namen.”

Fashion for Good Cause, Fashion for All

Modest fashion Weeks betrekken ook kwetsbare gemeenschappen, zoals economisch achtergestelde vrouwen, kleermakers met een handicap en vluchtelingen.

“Als leider in de industrie wil deze beweging de modest fashion-industrie bewegen van een creatieve industrie met een consumentenfocus naar diepere onderwerpen; Wij geloven dat mode meer moet zijn dan alleen mode. Modest Fashion Weeks onderscheidt zich als een disruptieve markt en evenementen serie, door bewustwording te bevorderen en inclusiviteit te promoten – Fashion voor iedereen! Wij geloven dat iedereen recht moet hebben op toegang tot de mode industrie”, aldus Soeria.

Mode, vrouwelijk ondernemerschap en kunst!

Amsterdam Modest Fashion Week werkt samen met Clash of Brands als Event Partner. Clash of Brands voorheen bekend als Hazanah en Nesci- twee bekende modest fashion merken uit Nederland.

Een samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam zal het evenement een spannende VR-ervaring bezorgen. Dit hedendaagse museum is het eerste Nederlandse museum en een van de eerste musea ter wereld die een grote Modest Fashion kunst- en modetentoonstelling heeft ontwikkeld. Tijdens Amsterdam Modest Fashion Week wordt er een Stedelijk Museum Schiedam Art Point ingericht. Daar kan de tentoonstelling: Modest Fashion: Een internationaal fenomeen in kunst en mode virtueel worden bekeken dmv een VR-bril. Ook zal de initiatiefnemer en curator van de tentoonstelling Rajae El Mouhandiz meer vertellen over de tentoonstelling en de samengestelde kunst en mode.

Amsterdam Modest Fashion Week wordt gehouden van 14 tot en met 16 december in de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Klik voor meer info.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 12-12-2019

Dec 12, 2019
Loading posts...