<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 23, 2019

Ankara: Anti-Turkije kringen Amerikaans Congres flink bezig

De anti-Turkse kringen in de VS hebben onlangs hun anti-Turkije-activiteiten in het Amerikaanse Congres geïntensiveerd, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

“We merken op dat de activiteiten van anti-Turkije-kringen in de Verenigde Staten in het Amerikaanse Congres zijn toegenomen. De ontwerpresolutie, met als titel ‘Uiting bezorgdheid voor de alliantie tussen VS en Turkije’, is een ander voorbeeld hiervan”, verklaarde buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy.

Hij vervolgde dat Turkije en de VS diepgewortelde verwante relaties hebben, gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en wederzijdse belangen. “We werken samen om bij te dragen aan de vrede en veiligheid in verschillende regio’s in de wereld.”

“Resoluties als zodanig, die dit feit ondermijnen en de rechtmatige redenen achter de stappen die Turkije neemt voor zijn nationale veiligheid, zijn niet consistent met de geallieerde relatie tussen onze landen”, zei Aksoy, verwijzend naar de resolutie die werd goedgekeurd door de Commissie buitenlandse zaken van het Huis van Afgevaardigden.

Hij zei ook dat er geen reden tot zorg is voor het Amerikaanse volk en zijn vertegenwoordigers, wiens vriendschap Turkije waardeert. “In feite vereisen vriendschap en alliantie een constructieve en oprechte inspanning door de door Turkije voorgestelde werkgroep [ter voorkoming van verdere problematiek] te ondersteunen”, aldus Aksoy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-05-2019

May 23, 2019
Loading posts...