<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 13, 2018

Ankara telt af voor uniek megacomplex

Het nieuwe Islamitische complex en megamoskee in de Turkse hoofdstad Ankara gaat volgende maand tijdens het Ramadanfeest open. Het gebedshuis is gebouwd in stijl van vier andere historische moskeeën en staat op een oppervlakte van 125.000 vierkante meter met daarop het grootse congrescentrum van Turkije.

Dat laat architect Öner Tokcan van het moskeeproject in een interview weten. “Het interieur stamt af van de Süleymaniye moskee, de entree en pilaren van de Mihrimah Sultan en gebedsruimtes van Beyazit de tweede. De natuurlijke buitenverlichting lijkt op die van Nuruosmaniye moskee”, laat de bouwmeester weten.

De megamoskee met grote koepel heeft vier minaretten van 46 en 64 meter hoog en biedt ruimte aan 15.000 moslims, die tegelijk kunnen bidden. Ook is er een bibliotheek met meer dan 7.000 Islamitische boeken.

In het Islamitische complex, dat een overdekte ruimte van 110.000 vierkante meter en een uitkijktoren heeft, zullen vijftig winkels en een ambachtsmarkt met daarin 60 kraampjes bevinden. Voor behoeftige mensen is ook een restaurant waar zij gratis kunnen eten.

De megamoskee heeft ook een congrescentrum voor 5.000 mensen en is daarmee de grootste in Turkije. Daar zullen internationale seminars, conferenties en vergaderingen worden gehouden.

Het Islamitische complex staat naast de welbekende snelweg naar het vliegveld Esenboğa van Ankara in de wijk Kuzeykent. Daar zijn recent 20.000 huizen gebouwd.

De megamoskee is in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-05-2018

May 13, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...