<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2017

‘Heeft de anti-Erdogan-paranoia het niveau van krankzinnigheid bereikt?’

De woordvoerder van het presidentiële paleis van Turkije Ibrahim Kalin heeft naar aanleiding van een ‘Kill Erdoğan’-spandoek in Zwitserland de vraag gesteld of de vijandigheid tegen Turkije en paranoia van Erdoğan-haters het niveau van krankzinnigheid heeft bereikt.

Dat schreef hij in een column voor de Turkse krant Daily-Sabah, waarin hij Zwitserland ervan beticht mee te doen met het groeiende anti-Turkije-konvooi in Europa.

De Zwitserse regering liet een betoging van sympathisanten van terreurgroep PKK toe voor het parlement, waarin een spandoek te zien was met daarop een wapen boven het hoofd van de Turkse president Erdoğan en de aanduiding ‘Kill Erdoğan’ eronder. Kalin gaf aan dat er tijdens deze ‘demonstratie’ ook terreurpropaganda is gemaakt.

‘Heeft de anti-Erdoğan-paranoia een niveau van krankzinnigheid bereikt1

“Sinds wanneer is het normaal om in een Europese stad [Bern] een oproep te doen om een president te vermoorden?”, vroeg Kalin zich af. “Heeft de vijandigheid tegen Turkije en de anti-Erdoğan-paranoia echt het niveau van krankzinnigheid bereikt?”

De presidentiële woordvoerder liet ook weten dat Zwitserland zich eerst heeft verdedigd door te zeggen dat het om een ‘vreedzame protest’ ging, maar na grote woede van Turkije een stap terug heeft gezet. “Nadat de Zwitserse ambassadeur in Ankara op het matje is geroepen, gaven ze aan de zaak te gaan onderzoeken. Er is echter een nog groter probleem: Hoe kan het dat Europese democratieën terroristen toestaan te demonstreren in hartje centra van hun landen. Wie kan de activiteiten van een terreurgroep verdedigen met de termen ‘vrijheid van meningsuiting en vergadering’? Is een wapen gericht naar een gekozen president, [ook] geen bedreiging voor Europese waarden?”, aldus Kalin.

Erdoğan

De Turkse president reageerde dinsdag zelf ook op de omstreden spandoek. “F16 gevechtsvliegtuigen hebben ons op 15 juli [couppoging] niet tegen kunnen houden, gaat een klunzig spandoek dat doen?”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-03-2017

Mar 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...