<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2020

Arabieren (volk) lovend over buitenlandbeleid Turkije

Arabieren reageren positief op het buitenlandbeleid van Turkije, blijkt uit interviews van het Arab Center in Washington DC onder bijna 30.000 personen. Turkije is vergeleken met zeven regionale en mondiale machten en scoort het hoogste indexcijfer.

De ngo bestudeerde de kijkwijze en perspectieven van Arabieren op het beleid van hun eigen land en dat van wereldmachten.

58 procent van de respondenten beoordeelde het buitenlandbeleid van Turkije “positief” of “tot op zekere hoogte positief”. 28 procent had een negatieve mening over het buitenlandbeleid van Ankara, terwijl 14 procent “het niet weet” of niet wilde antwoorden.

Turkije wordt gevolgd door China met 55 procent en Duitsland met 52 procent.

“De meest negatieve evaluatie van het Arabische publiek in de peiling van 2019-2020 betreft het buitenlandbeleid van de VS, Rusland, Iran en Frankrijk”, is geconcludeerd.

De VS en Iran kregen de hoogste negatieve beoordeling: 58 procent keurt hun buitenlandse politiek af.

Bovendien gelooft 89 procent van de ondervraagde Arabieren dat Israël een bedreiging vormt voor de veiligheid en stabiliteit van de regio. De Israëliërs worden gevolgd door de VS (81 procent) en Iran (67 procent).

Voor de Arab Opinion Index 2019-2020 zijn interviews gehouden met 28.288 Arabieren in 13 Arabische landen, waaronder Algerije, Egypte, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Mauritanië, Marokko, Palestina, Qatar, Saudi-Arabië, Sudan en Tunesië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-11-2020

Nov 20, 2020
Loading posts...