<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2018

Arabische stammen maken zich op tot wegvagen YPG

Arabische stammen van wie het land wordt bezet door terreurgroep YPG, de Syrische PKK, zijn begonnen met nemen van enkele antiterreurmaatregelen na de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië.

Dat melden lokale bronnen.

Kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump de terugtrekking aankondigde, gingen leiders van Syrische Arabische stammen over tot actie. Het Syrian Tribal Assembly zal op woensdag een congres houden dat vertegenwoordigers van 150 stammen onder een institutioneel dak verzamelt.

In een verklaring zei het Syrische stambestuurslichaam dat een oprichtingscommissie van 400 mensen vertegenwoordigers zal ontmoeten van verschillende Syrische provincies in Azaz, in handen van de oppositie.

“Door de oprichting van een institutionele politieke en/of militaire macht bestaande uit vertegenwoordigers van alle Syrische provincies, zal [de assemblee] trachten een einde te maken aan de activiteiten van terroristische organisatie PKK/PYD/YPG op Syrisch grondgebied, met name ten oosten van de Eufraat, zodat de werkelijke eigenaars van dit land inspraak hebben in de toekomst van Syrië”, aldus de verklaring.

De verklaring wees erop dat de vergadering wordt gesteund door de Nationale Coalitie voor Syrische Revolutionaire en Oppositie Krachten en zei dat een van de eerste activiteiten van de vergadering zou zijn “bezwaar te maken tegen de introductie van terreurgroepen door de VS als vertegenwoordigers van Koerdische mensen.”

Ook is gemeld dat Koerdische stammen – die zich verzetten tegen de YPG/PKK – de vergadering bijwonen naast Arabische, Turkmeense en ook christelijke stammen.

De stammen verklaarden ook dat ze naast Turkije wilden opereren in diens antiterreurstrijd in Noord-Syrië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AZAZ- ANKARA | Gepubliceerd: 20-12-2018

Dec 20, 2018
Loading posts...