<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 31, 2018

Argentinië wil Turkije beter leren kennen en prijst Turkse technologie

Argentinië is bereid om Turkije beter te leren kennen om zo een sterke economische relatie op te bouwen. De Argentijnse ambassadeur in Ankara, Julian Luis Tettamanti, spreekt van een ‘grote kans’ voor beide landen.

Dat zei hij dinsdag in een interview in de Turkse hoofdstad.

“Ik geloof dat er grote kansen bestaan tussen Turkije en Argentinië om stabiele economische betrekkingen aan te gaan. De reden waarom dit tot nu toe niet is gebeurd, is omdat we elkaar niet zo goed kennen”, vertelde Tettamanti.

De Argentijn was lovend over de opkomende Turkse technologie en defensie-industrie. “Turkije beschikt over zeer geavanceerde militaire industrieën. Argentinië heeft dat niet. Maar dat is omdat Argentinië niet is omringd door vijanden”, merkte hij op.

Tettamanti is al twee jaar de Argentijnse ambassadeur in Turkije en beschrijft zijn plicht als “buitengewoon”. Hij arriveerde in Turkije na de mislukte couppoging in dat land in 2016.

“Er zijn groepen verbonden aan FETO in Argentinië. De klachten van Turkije worden behandeld en er worden rechterlijke stappen ondernomen (tegen de daders)”, aldus Tettamanti.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-07-2018

Jul 31, 2018
Loading posts...