<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2020

Armeens hoofd langs Erdoğan voor overleden parlementariër

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag het hoofd van het Armeense patriarchaat van Turkije, Sahak Mashalian, ontvangen.

De Turkse leider en zijn echtgenote Emine Erdoğan bezochten donderdag de Armeens-apostolische kerk ‘Heilige Moeder Gods’ om afscheid te nemen van de overleden wetgever van de regerende AK-partij, Markar Esayan.

Voorafgaand aan de religieuze ceremonie spraken Erdoğan en Mashalian ook in het Armeense Patriarchaat van Turkije, dat in 1461 werd opgericht in opdracht van Mehmet de Veroveraar.

De ceremonie is ook bijgewoond door minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, minister van Justitie Abdulhamit Gül, minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca, minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy, communicatiedirecteur Fahrettin Altun, evenals verschillende partijfunctionarissen.

Donderdag werd in de Armeense kerk in Istanbul een ritueel gehouden voor Esayan, die afgelopen vrijdag op 51-jarige leeftijd overleed. Esayan was een voormalig journalist en werd in 2015 lid van het Turkse parlement en vertegenwoordigde Istanbul voor de AK-partij.

Hij is de auteur van vijf boeken die tussen 2005 en 2015 zijn verschenen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-10-2020

Oct 22, 2020
Loading posts...