<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2015

‘Asscher is minister van Werkloosheid, zorgt voor puinhoop’

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is geen minister van Werkgelegenheid, maar minister van Werkloosheid. Dat zei DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Öztürk stelt dat minister Asscher voor een puinhoop heeft gezorgd nadat hij 600 miljoen euro kreeg om de werkloosheid terug te dringen: “Resultaat: Ruim 100.000 werklozen erbij in Nederland.”

“Het aantal werklozen was niet rooskleuring toen minister Asscher aantrad. Dat krijg je met een kabinet hiervoor met een extreemrechts voorloper als gedogen. In 2012 hadden we 516.000 werklozen. In oktober 2015 is dat 617.000 geworden. Een absolute toename van ruim 100.000 werklozen. Deze minister is niet de minister van Werkgelegenheid, maar minister van Werkloosheid”, sprak Öztürk.

Öztürk gaf aan dat er in het toppunt van de crisis in 2012 de situatie beter was dan nu. “Toen alle ministeries moesten bezuinigen in 2013 kreeg deze minister 600 miljoen euro erbij, voor zijn sectorplannen. 600 miljoen voor banen. Banen waren toch topprioriteit voor de Partij van de Arbeid? Werk, werk, werk is werkloosheid, werkloosheid en werkloosheid geworden”, zei Öztürk.

“De minister maakte dinsdagavond tijdens een tv-programma een vermoeide en verslagen indruk”, zei Öztürk en ging verder: “Hij had het over zijn eigen sollicitatiebrief. Mijn vraag is aan de heer Asscher: Heeft u uw brief al geschreven? Ik vernam vanavond dat de burgemeesterspost in Eindhoven vrij is komen te vervallen.”

De VVD stelde eerder dat het “geen woorden maar daden wilde zien” en dat minister Asscher “een onvoldoende kreeg van de VVD” voor zijn beleid.

Öztürk vroeg of minister Asscher Asscher in de spiegel wil kijken: “Wat ziet hij dan? Waarom heeft deze minister gefaald denkt hij?”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Dec 02, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...