<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2019

Atilay Uslu plaatst jumbojet in tuin

Regio Badhoevedorp zag dinsdagavond een groot object bewegen door de weilanden: een Boeing 747 jumbojet onderweg naar de tuin van een hotel. Meer dan 1.000 genodigden en een heel leger van journalisten waren getuige van het grootschalige schouwspel.

Het ex-KLM-toestel is gekocht door directeur-eigenaar Atilay Uslu van Corendon die het vliegtuig laat plaatsen in de achtertuin van zijn hotel, het grootste van de Benelux. De grondreis van de jumbo duurt vijf dagen en eindigt in de nacht van zaterdag op zondag.

“De 747 wordt een 5D-attractie met bijvoorbeeld nabootsing van turbulentie. Ook zullen mensen op de vleugels kunnen lopen”, zei Uslu tegen journalisten. De Turkse Nederlander is blij dat er veel mensen zijn komen kijken en geïnteresseerd zijn, ondanks dat het een zeer uitdagende en dure operatie wordt.

Zus Günay Uslu is medeverantwoordelijk voor het monsterproject. “Het toestel, een icoon in de luchtvaartgeschiedenis, gaat hier ‘The Queen’ heten. We laten onszelf graag uitdagen.”

Het ceremoniële startschot is bijgewoond door een groot aantal prominente gasten, waaronder de commissaris van de koning in Noord-Holland Arthur van Dijk. “Toen ik hoorde dat Atilay een 747 kocht en dat in de tuin wilde plaatsen, dacht ik: die heeft vast iets teveel gedronken. Het bleek toch echt waar te zijn. Heel mooi om te zien”, reageerde Van Dijk op de unieke gebeurtenis in Nederland.

Om de overdracht van het vliegtuig mogelijk te maken, is de snelweg A9 eind vrijdag gesloten voor verkeer en worden lantaarnpalen en barrières verwijderd. “Sta je dan even [in de nacht] op de A9 omdat er een 747 op de snelweg ligt. Niemand gelooft je natuurlijk. We hebben het eenmaal beloofd en gaan het dus ook doen”, aldus Atilay Uslu. De Boeing gaat ook over 17 sloten rijden.

Het hotel van Uslu heeft 680 kamers en bevindt zich op een oppervlakte van 35.000 vierkante meter naast Schiphol.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | AA – BADHOEVEDORP | Gepubliceerd: 06-02-2019

Feb 06, 2019
Loading posts...