<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 28, 2019

Australische ‘Egg boy’ doneert 100.000 dollar aan moslims

De Australische Will Connolly (17), die na de aanslagen op moslims in Christchurch een ei kapotsloeg op het hoofd van een nationalistische senator, heeft 100.000 dollar gedoneerd aan slachtoffers en familieleden. Dat geld was voor hem ingezameld om zijn gerechtskosten te dekken.

Connolly liet de donatie via sociale media weten, schrijft de krant New Zealand Herald.

Senator Anning zorgde voor woede bij de Australische jongen nadat de afgevaardigde moslims beschuldigde van de bloedige aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland. Dat kon volgens Connolly niet meer door de beugel waarop hij besloot in te grijpen.

De nationalistische senator deelde na zijn confrontatie met het ei een klap uit aan de 17-jarige, die door zijn beveiligers tegen de grond werd geduwd.

Connolly, ‘Egg boy’ in Australië genoemd, ontving meteen veel steun na zijn actie. Tegen de senator werden meer dan 1,4 miljoen handtekening ingezameld. Ook was de Australische premier woedend op Anning. “Hij moet keihard worden aangepakt met wat de wet mogelijk is”. Het Australische parlement veroordeelde de uitspraken van Anning.

Beide personen zijn niet vervolgd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-05-2019

May 28, 2019
Loading posts...