<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2020

Azarkan confronteert Wilders met draaikonterij: ‘Nam vroeger op voor moslims’

DENK-Kamerlid Farid Azarkan heeft Geert Wilders van de PVV woensdag tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer geconfronteerd met zijn uitspraken in 2001. Wilders zei toen tijdens een tv-programma dat “er niets mis is met de Islam” en het “een te respecteren godsdienst is”. “De meeste moslims in Nederland zijn goede burgers waar niets mee is”, zei de PVV-leider destijds.

“De heer Wilders sprak in het verleden andere woorden over de Islam”, zei Azarkan tegen Wilders. “Hij nam het zelfs op voor de Islam. Sterker nog, hij viel Pim Fortuyn aan. Wat is er gebeurd met de heer Wilders?”

Toen waren de teksten voor een deel anders, reageerde Wilders. “Ik heb gezien wat de Islam ons aandoet. De dag dat we in Nederland minder Islam krijgen, gaat bij mij de vlag uit.”

Azarkan benadrukte dat het groepje extremisten bestreden moet worden. “Dan vindt u mij aan uw zijde. Maar wat u hier het afgelopen anderhalf uur heeft gedaan: alle Marokkaanse Nederlanders over één kam scheren. Mensen wegzetten als terroristen. Continu het aanhalen. Ik denk niet eens dat hij dat zelf gelooft. Maar hij weet wel dat dat het goed doet bij zijn achterban. Dat is de reden waarom die dat zegt”, haalde Azarkan uit.

VVD

Overigens was het niet alleen Azarkan die moe was van de jarenlange nutteloze en inhoudsloze bijdrage van de PVV-leider, die zoals altijd constant in de herhaling viel. VVD’er Klaas Dijkhoff was ook helemaal klaar met de interrupties van Wilders. “Dat zegt u altijd en u luistert ook niet. Ik geef het antwoord drie keer en gaat u weer zeggen ‘geen begin [van een antwoord]’ en als ik wel een antwoord geef zegt u ‘dat is wel heel erg veel tekst’. Het is nooit goed. Dat snap ik. De hele inbreng was dat het nooit goed is. Dat ben ik wel gewend.”

Dijkhoff: “Laten we heel eerlijk zijn: het maakt niet veel uit wat ik zeg. Het eindantwoord is altijd ‘je moet je kapot schamen’, ‘allemaal schandalig’ en ‘deugt allemaal niet’. Het is de stijl van de heer Wilders. Hij haalt daar zetels mee.”

Het VVD-Kamerlid haalde ook uit dat heel veel mensen thuis de toespraken van Wilders schandalig vinden. “Ik probeer altijd op een rustige toon antwoord te geven”, terwijl als Wilders praat er “alleen maar jij-bakken volgen op hoge toon en iedereen denkt dat de volumeknop is omgedraaid”.

“Men hoort hier uiteindelijk tien jaar hetzelfde en heeft er al tien jaar niet zoveel aan”, aldus Dijkhoff tegen Wilders.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 16-09-2020

Sep 16, 2020
Loading posts...