<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2018

Azarkan (DENK) legt vinger op zere plek ING: ‘Per ongeluk? Dat was de bedoeling!’

DENK-Kamerlid Farid Azarkan vroeg zich af hoe ING-bestuurslid Steven van Rijswijk zich voelt na de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. Grootschalige fraude maar niemand die wordt opgepakt, merkt zijn partij op.

“Nog nooit kreeg een Nederlandse bank zo’n hoge boete: 775 miljoen euro. Maar belangrijker, nog nooit was justitie zo sterk in haar oordeel en afkeurend als over deze operatie”, sprak Azarkan in de Tweede Kamer in bijzijn van Van Rijswijk.

“De heer Van Rijswijk zei het zelf al, hij heeft de samenleving in gevaar gebracht. Dat was helemaal niet ‘per ongeluk’. Dat was de bedoeling. Per dag moesten drie zaken uit het systeem komen. U kunt elk systeem bouwen wat u wilt, maar als uiteindelijk u de fabriek zo afstelt dat er helemaal niets uitrolt of heel weinig, dan neemt u het risico met die samenleving. Hoe voelt u zich daarbij?”, ondervroeg Azarkan het ING-bestuurslid.

“Ik voel me verschrikkelijk daarbij”, reageerde Van Rijswijk. “Dit is niet wat ik wil. Dit wil ik niet als ING’er, als klant en ook niet als samenleving. Ik vind dit verschrikkelijk, ook voor onze klanten, medewerkers en samenleving als geheel. Dit is niet de manier waarop wij het zouden moeten doen.”

Dit is ook niet de bank die ING wil zijn, vervolgde het ING-bestuurslid zijn verdediging. “Dat moet zwaar beter. Ik kan het niet anders verwoorden. Ik begrijp dat u zich daar ook verschrikkelijk onder voelt. Ik wil me hier niet zacht over maken. Als persoon vind ik dit ook verschrikkelijk.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 17-10-2018

Oct 17, 2018
Loading posts...