<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2020

Azarkan en zijn kinderen bedreigd na ‘zieke’ uithaal CDA-Kamerlid Van Toorenburg

DENK-leider Farid Azarkan en zijn kinderen worden bedreigd, liet hij dinsdag tijdens een radioprogramma weten. Op internet worden de namen van zijn kinderen gedeeld en zo ook zijn woonadres en de naam van de school van zijn kinderen.

“Ik weet dan wel hoe laat het is”, reageerde Azarkan daarop. Ook komen er bedreigingen binnen per post, zei hij.

Aanleiding voor de bedreigingen zijn uitspraken van Azarkan over een petitie van moslims tegen het beledigen van profeet Mohammed, inmiddels meer dan 120.000 keer getekend. “Waarom reageren we anders als het door moslims wordt aangeboden? Dan zeggen we eigenlijk: u bent gewoon af. U mag niets”, sprak Azarkan.

Met name de ‘timing’ van de woorden van Azarkan zorgde voor veel woede bij Kamerleden, waaronder bij CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Ze noemde die schreeuwend door de Kamer ‘een nieuw mes in de rug’ van de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Ze zou “witheet” zijn en noemde de uitspraken “ziek”.

Azarkan zei dinsdag dat mensen de timing ‘ongelukkig’ zouden kunnen vinden, maar dat hij “het deed om de samenleving bij elkaar te houden”. Ook vindt hij het raar dat Kamervoorzitter Arib niet ingreep tijdens de aanval op Azarkan.

“Ik snap nog steeds niet waarom mevrouw Van Toorenburg die woorden gebruikte. Ze heeft nog steeds geen excuses aangeboden”, aldus Azarkan, die zegt in gesprek te zijn met de NCTV en de Tweede Kamer over zijn veiligheid. “Er worden maatregelen getroffen waardoor ik geen gevaar loop.”

Van Toorenburg

Van Toorenburg reageerde in de avond na het debat tijdens een uitzending van Op1 (12 november) dat ze “zo klaar was” met de uitspraken van collega-Kamerlid Azarkan. “Ik wilde hem laten zien dat wat hij deed serieus niet kan.” De CDA’er is 14 jaar Kamerlid en liet weten “niet op haar best te zijn als ze boos is”. “Ik was een beetje aan het ijsberen.”

Presentator Jort Kelder liet weten dat het CDA-Kamerlid op weg naar het debat zei “dat ze een kruistocht zou voeren”. “Dat is natuurlijk niet iets wat je moet zeggen in bijzijn van een Islamiet”, haalde Kelder uit. “Nou, [zucht], euhhh, waar het om ging euhhh, wat ik belangrijk vind is dat we die radicalisering echt serieus nemen”, kon Van Toorenburg op haar kruistocht-uiting reageren.

Na Kelder was het ook Arjen Lubach die zondag in zijn show Van Toorenburg de grond inboorde. “CDA is zelf trouwens ook voor een verbod op godslastering. Paar jaar geleden waren ze fel tegen het schrappen van het wetsartikel over godslastering. Nee, het ging Van Toorenburg vooral om de ‘timing’, want die petitie is twee dagen na de moord op die Franse leraar begonnen, terwijl het CDA altijd ‘netjes’ acht dagen aanhoudt”, haalde Lubach uit en liet daar een bewijsstuk van zien.

Acht dagen na de moord op Theo van Gogh schreef CDA-minister Donner in een kamerbrief over een mogelijke aanpassing van de strafbaarstelling van godslastering. “Dat is wel zo chique, een weekje wachten”, aldus Lubach.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 17-11-2020

Nov 17, 2020
Loading posts...