<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2018

Azarkan voelt VVD stevig aan de tand

Volgens de VVD gaat het goed met Nederland. “Welk Nederland?”, vroeg DENK-Kamerlid Farid Azarkan aan Aukje de Vries (VVD) tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen.

“Is dat het Nederland van de VVD, van mensen die het goed hebben?”, ondervraagde Azarkan De Vries. “Of is dat het Nederland van mevrouw Cornelissen die mij aansprak en zei: ‘Ik heb een klein pensioentje. In 2013 kreeg ik er niets bij. In 2014 ging er 6,3 procent af. In 2015 nul procent. 2016 nul procent. 2017 nul procent. Het ziet ernaar uit dat ze de komende jaren er niets bijkrijgt.”

Het DENK-Kamerlid vroeg de VVD’er wat ze doet voor zo iemand die jaren niets heeft gekregen en in de tussentijd de inflatie met acht procent heeft zien gestegen. “We hebben goede zorg en AOW in Nederland”, reageerde De Vries.

Azarkan was verrast door dat antwoord. “Haar euro is nu 92 procent waard tijdens boodschappen. Maar we hebben wel een goede ziektekostenverzekering?”

De Vries: “U schildert Nederland af alsof het een verschrikkelijk land is om in te leven. En dat ben ik gewoon niet met u eens. We hebben een aantal zaken – heel goed – op orde. Ik denk dat we een hele goede zorg en sociale zekerheid hebben. Voor het specifieke probleem van ouderen wat u aankaart, daar hebben we maatregelen op genomen.”

Dat viel niet goed bij Azarkan: “Als ik twee kritische vragen stel, krijg ik volgens het verwijt dat ik Nederland afschilder als verschrikkelijk. Ik ben volksvertegenwoordiger. Ik word aangesproken door iemand die zegt dat de VVD de hele tijd zegt dat het fantastisch gaat in dit land, maar wat dat nou voor hen doet. Als dat een reden is om tegen mij te zeggen, mevrouw De Vries, dat ik Nederland afschilder als verschrikkelijk land: ik ben dol op dit land. Het gaat heel goed, maar niet met iedereen.”

Azarkan: “Dat is de reden dat we hier zitten. U maakt andere keuzes dan ik. U maakt de keuze om de multinationals te matsen. Dat verdedigt u keer op keer. U maakt de keuze om mensen die heel veel geld verdienen veel meer bij te geven. Ik maak die keuze niet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 03-10-2018

Oct 03, 2018
Loading posts...