<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2021

Azerbeidzjan neemt Turkse mijnenvegers in gebruik

Recent geleverde Turkse mijnenvegers aan Azerbeidzjan hebben alle vereiste tests in het land doorstaan.

Dat lieten Azerbeidzjaanse officials woensdag weten.

De mijnveegapparatuur genaamd MEMATT (Mechanical Mine Clearing Equipment) is geproduceerd door het Turkse staatsbedrijf ASFAT en is nodig om de gebieden die het leger onlangs bevrijd heeft van de bezetting van Armeense troepen schoon te vegen, zei generaal-majoor Anar Karimov van het defensieministerie.

De mijnenvegers zullen zowel minder tijdrovend als veiliger zijn bij het opruimen van mijnen, vertelde Karimov aan verslaggevers, eraan toevoegend dat MEMATT superieure technische kenmerken heeft in vergelijking met andere mijnopruimingsmachines.

Bij de test die werd uitgevoerd in het oefenterrein in Baku slaagde MEMATT erin alle mijnen die in het veld lagen tot ontploffing te brengen. Na afloop van de tests zijn certificaten uitgereikt aan het personeel dat de apparatuur gaat gebruiken.

Gökhan Kuş, hoofd van het ASFAT-landprogramma, woonde de tests bij en benadrukte dat ze trots zijn op het feit dat MEMATT tegelijkertijd in dienst wordt gesteld van zowel het Turkse leger als het leger van bevriende en broederlijk Azerbeidzjan.

“Azerbeidzjaanse functionarissen waren zeer tevreden. We kregen geen enkele negatieve feedback”, zei hij.

ASFAT-expert Yasin Arslan onderstreepte dat MEMATT meer dan 95 procent succesvol was in mijntests die in Turkije zijn uitgevoerd. Hij liet weten dat MEMATT een hoge weerstand tegen explosies heeft, sneller en betrouwbaarder is en het verlies aan mensenlevens tot een minimum beperkt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-02-2021

Feb 11, 2021
Loading posts...