<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 11, 2022

Aziatisch land gaat Turkse defensiedrones produceren

De Turkse defensiedrone Anka van vliegtuigfabrikant Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ), niet te verwarren met de TB-2 en Akıncı van de Turkse dronebouwer Baykar, gaat binnenkort ook geproduceerd worden in Kazachstan.

Dat verklaarde TUSAŞ woensdag.

Kazachstan kocht vorig jaar al Anka’s en recent is door TUSAŞ en staatsbedrijf Kazachstan Engineering een memorandum van overeenstemming getekend over technologieoverdracht, inclusief onderhoud en reparatie. Daarmee wordt Kazachstan de eerste productiebasis van Anka buiten Turkije.

“Dankzij deze overeenkomst zullen we bijdragen aan de versterking van onze commerciële en vriendschapsbanden met het vriendelijke en broederlijke land Kazachstan”, reageerde algemeen directeur van TUSAŞ Temel Kotil op het besluit.

Dinsdag ondertekenden de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn Kazachse ambtgenoot Kassym-Jomart Tokayev een gezamenlijke verklaring in de hoofdstad Ankara waarin de bilaterale betrekkingen worden verheven tot het niveau van “verbeterd strategisch partnerschap”.

Turkije en Kazachstan beogen het bilaterale handelsvolume te verhogen naar 10 miljard dollar, aldus de Turkse leider.

Turkse defensiedrones zijn een mondiaal gewild defensieproduct geworden. Onder de zo’n vijftien landen is ook buurland Oekraïne grootgebruiker en heeft EU-land Polen een grote bestelling staan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-05-2022

May 11, 2022
Loading posts...