<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 23, 2018

Aziatische beleggers ontdekken Turkije: ‘Economisch rolmodel’

Turkije wordt een steeds sterker economisch rolmodel voor de regio.

Dat zei de vooraanstaande zakenman Jemal Inaishvili, tevens voorzitter van de Confederatie van Aziatisch-Pacifische Kamers van Handel en Industrie (CACCI), vrijdag tijdens een persconferentie.

“Turkije biedt groot potentieel voor Aziatische beleggers”, zei hij in aanvang van de 32e CACCI-conferentie in Istanbul.

Turkije ziet CACCI als een strategisch partner, reageerde Rifat Hisarcıklıoğlu, voorzitter van de prominente Vereniging van Kamers van Koophandel en Beuzen (TOBB), op zijn beurt.

“De Aziatisch-Pacifische regio vertegenwoordigt 40 procent van de wereldbevolking, 30 procent van de wereldhandel en 23 procent van de wereldeconomie”, merkte hij op.

Hisarcıklıoğlu benadrukte dat het handelsvolume van deze regio 5,2 biljoen dollar bedraagt, terwijl de Turkse export naar deze regio iets meer dan 10 miljard dollar bedraagt.

De landen in deze regio doen jaarlijks 470 miljard dollar aan investeringen, maar Turkije trok vorig jaar slechts 1 miljard dollar aan investeringen uit deze regio aan, voegde hij eraan toe. Turkije moet zijn horizon verbreden in deze kwestie, benadrukte hij.

TOBB en CACCI zullen op vijf gebieden samenwerken. Deze omvatten ondernemerschap voor vrouwen en jongeren, toerisme en gezondheid, en vergemakkelijken de handel.

Samir Modi, senior vicepresident van CACCI, zei dat Turkije en de Aziatisch-Pacifische regio de komende jaren dichterbij zullen komen.

De tweedaagse CACCI-conferentie, gehouden onder auspiciën van het Turkse presidentshuis, richt zich op sterkere investeringen door innovatie, digitalisering en integratie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 23-11-2018

Nov 23, 2018
Loading posts...