<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2023

Baklava smaakt geweldig, maar waar komt het vandaan?

Turken en Grieken zijn het erover eens dat baklava geweldig is, maar zijn het oneens over wie het als eerste heeft uitgevonden, zo bleek uit een recent onderzoek.

De enquête, uitgevoerd in Griekenland en Turkije tussen 14 en 16 juni met deelname van meer dan 1.800 mensen, onthulde dat meer dan 95 procent van de Turken baklava claimen als hun eigen lekkernij.

Ondertussen beweerde meer dan twee derde van de ondervraagde Grieken dat baklava van hen is en een derde erkende dat het een Turkse delicatesse is.

Uit het onderzoek bleek ook dat de voorkeur voor vulling ook verschilt tussen de buurlanden. Bijna 57 procent van de Grieken vindt het lekker met [de goedkopere] walnoten, terwijl meer dan 56 procent van de Turken de voorkeur geeft aan baklava met pistachenoten, de duurdere optie.

In 2013 werd baklava uit de Turkse delicatessenprovincie Gaziantep het eerste Turkse product dat werd geregistreerd op de lijst met beschermde oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen. Dat werd opgesteld door de Europese Commissie om de namen van kwaliteitslandbouwproducten te promoten en te beschermen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-06-2023

Jun 23, 2023
Loading posts...