<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2017

Bankgiganten VS passen groeiverwachting Turkije aan

De Amerikaanse bankgiganten Goldman Sachs en JPMorgan Chase hebben hun groeiverwachting voor Turkije naar boven bijgesteld. De beide grote banken hebben hun verwachting verhoogd nadat vrijdag bekend werd dat de Turkse economie in 2016 met 2,9 procent is gegroeid.

Goldman Sachs deed dat nadat het verwachte dat de Turkse economie in het laatste kwartaal van 2016 met 1,1 procent zou groeien. Dat kwam vrijdag hoger uit, op 3,5 procent. De Amerikaanse bank heeft hierna besloten zijn groeiverwachting voor Turkije in 2017 van 1,8 procent naar 2,3 procent bij te stellen.

JPMorgan Chase ging van 1,8 naar 2,6 procent en gaf vrijdagavond aan dat “ondanks politieke onzekerheid de Turkse economie sterk is gebleven”. De Amerikaanse bankgigant verklaarde ook dat deze politieke onzekerheid na het Turkse referendum op 16 april kan eindigen en dit de economische prestatie van het land verder kan vergroten. Daarnaast verwacht JPMorgan Chase na 16 april meer buitenlandse investeringen in Turkije.

De Turkse groei kreeg ook een reactie uit het Verenigd Koninkrijk. Capital Economics, een in Londen gevestigde onafhankelijke internationale onderzoeksorganisatie, stelde zijn aanname ook bij, van 1,8 procent naar 2,5 procent. “De Turkse export is sterk gestegen, alsmede de investeringen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 01-04-2017

Apr 01, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...