<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2015

Beelden Rusland bewijzen eigen leugen: Propaganda Sovjet-Unie weer losgebarsten

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu zei donderdag op het vliegveld van Ankara dat de Russische propaganda weer is losgebarsten: “Net zoals in mijn jeugdjaren is de propagandamachine van de Sovjet-Unie weer actief. De propagandamachine die elke dag weer een leugen produceerde waar eerst de Russen zelf in geloofden en daarna verwachtten dat de hele wereld dat deed”, zei de Turkse premier.

Davutoğlu bestempelt dat ze niet zijn vergeten wat Rusland in de laatste 20-25 jaar heeft gedaan na de Koude Oorlog: “De eigenschappen van de Sovjets zijn we niet vergeten, deze komen weer een voor een boven water. Niemand zal meer geloven in deze leugens.”

web3rfqesacdx

De beelden waarmee Rusland woensdag kwam van een mogelijke oliehandel tussen Turkije en terreurgroep IS (Daesh) zijn als “nonsens en lachwekkend” bestempeld door meerdere landen. De Koerdische Regionale Regering in Noord-Irak heeft de beschuldigingen richting Turkije verworpen. “De claims van Rusland hebben niets te maken met de waarheid”, verklaart de regering. De Verenigde Staten zei dat ze de beschuldigingen richting Turkije niet accepteren.

Er wordt gesproken dat de Russische onderminister van Defensie, Anatoly Antonov, zichzelf belachelijk heeft gemaakt met de beelden. In de regio waar de oliesmokkel van Turkije zou plaatsvinden bevinden zich terreurgroepen die vijanden van elkaar zijn. De claim dat er 16.260 olietankers zijn gebruikt voor transport van IS-olie laat zien hoe ver weg de claim van de waarheid is. Het is Rusland niet gelukt met een antwoord te komen op de vraag hoe de olie langs de Syrische Al-Hasakah, dat onder toezicht staat van het Assad-regime en de Syrisch-Koerdische YPG, naar Turkije is getransporteerd, melden Turkse kranten.

webr31wqdsacxz

Kolonel Steve Warren, woordvoerder van de Amerikaanse operatie met coalitielanden tegen IS, benadrukt vanuit Bagdad dat Turkije een belangrijke partner is in de strijd tegen IS. “De Turken hebben ons toestemming gegeven voor de huisvesting van onze vliegtuigen in hun land. De Turken voeren aanvallen uit op IS. Ze steunen de kleinere oppositiepartijen die tegen het Assad-regime strijden. Ze zijn een goede partner geworden van ons. De claims dat Turkije samenwerkt met IS zijn belachelijke leugens”, aldus Warren.

De regio waar de “Turkse oliesmokkel” zou hebben plaatsgevonden wordt vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden door de Verenigde Staten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Dec 03, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...