<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2016

België erkent fout niet luisteren naar Turkije

België heeft een flinke fout gemaakt door niets te doen met de waarschuwing van Turkije over de uitlevering van aanslagpleger Ibrahim el-Bakraoui. Er is flink geblunderd door de Belgische autoriteiten, zei de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vrijdag in het parlement.

Een Belgische verbindingsambtenaar in Turkije heeft “bijna niets” gedaan met de informatie dat het om een buitenlandse terrorist ging. Die had tevens een strafblad voor onder meer een gewapende overval. Hij werd vervroegd op vrije voeten gezet. “Iemand in het politiesysteem heeft een flinke fout gemaakt. Je hoeft geen terrorisme-expert te zijn om te zien dat het om een buitenlandse strijder ging”, aldus Jambon.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan had vrijdag nog iets te zeggen over de blunder van België. “Turkije vindt de terrorist, pakt hem op en stuurt hem terug. België laat hem gaan. Wat een onbekwame regering”, aldus Erdoğan.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens boden hierdoor hun ontslag aan, maar de Belgische premier weigerde.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL

Mar 25, 2016
Loading posts...