<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2015

‘Bemoeien jullie je met jullie eigen verkiezingen’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag in Istanbul fel uitgehaald naar sommige mediaorganisaties die de indruk proberen te wekken om niet op een bepaalde partij te gaan stemmen. “Bemoeien jullie je met jullie eigen verkiezingen”, zei Erdoğan tegen een journalist van het Britse tijdschrift The Economist.

De uitlating van de Turkse president komt nadat de journalist van The Economist, waarin in een recente publicatie van het tijdschrift wordt bericht om niet op een bepaald politieke partij, met vermelding van de naam, te gaan stemmen, of hij nog wat te zeggen had over de Turkse parlementsverkiezingen.

“Wat maakt jullie dat uit? Jullie kunnen met jullie eigen verkiezingen in jullie eigen land bezig zijn. We hebben met zijn allen gelezen hoe bepaalde mediaorganisaties, in opdracht van hun grote baas, mij in hun vizier hebben genomen, mijn naam gebruiken en zeggen niet op bepaalde partijen te gaan stemmen waarbij ze ook hun naam vermelden. Dit vinden wij afschuwelijk. Dit heeft niets te maken met politieke ethiek. Laten we niet vergeten dat sommigen het hebben gemunt op de eenheid van ons land”, zei Erdoğan.

De Nederlandse krant Trouw publiceerde zaterdagochtend, een dag voor de Turkse parlementsverkiezingen, een interview met het kopje dat ‘Erdogan de grootste hindernis is op weg naar een stabiel Turkije’.

“Ik wil dat eenheid, solidariteit en broederschap wint. Ik wil dat Turkije wint. Wij hebben respect voor de keuze van onze burgers en zullen elk resultaat respecteren”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Oct 31, 2015
Loading posts...