<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 23, 2016

Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (fotogalerij)

Frankrijk heeft al enkele dagen te kampen met hevige en grootschalige protesten en stakingen. Werknemers en vakbonden zijn boos op de Franse regering, die door middel van een nieuwe arbeidswet meer macht wil geven aan werkgevers. Op social media zijn video’s opgedoken waarin te zien is dat Franse agenten doelwit zijn geworden en in elkaar worden geslagen tijdens protesten.

Ook de Franse oliesector is getroffen door een grootschalige staking. De wegen naar olieraffinaderijen zijn geblokkeerd, meldt de grootste vakbond van het land CGT. Hierdoor staan 1.500 tankstations in Frankrijk droog. Zes van de acht olieraffinaderijen in het land zijn gehinderd om brandstoffen te transporten waardoor de Fransen niet meer kunnen tanken. In Noord-Frankrijk zijn enkele autobestuurders op de vuist gegaan met pompeigenaren en staan lange rijen bij tankstations die hun laatste druppels verkopen, in maxima van 20 liter.

Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen

De vakbonden melden dat zij in de komende dagen de stakingen zullen opvoeren. Met de wetswijziging wordt het voor werkgevers makkelijker om werknemers te ontslaan en wordt de macht van de vakbonden, een machtig politiek instrument in Frankrijk, ingeperkt.

De Franse premier Manuel Valls, die op dit moment op staatsbezoek is in Israël, zegt dat de regering de nieuwe arbeidswet toch zal doorvoeren.

Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (9) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (5) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (7) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (6) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (8) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (2) Benzinetekort in Frankrijk door massale protesten en stakingen (4)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS

May 23, 2016
Loading posts...