<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 15, 2015

“Beschuldigingen tegen Turkije zeer vreemd”

Een hoge functionaris van de Verenigde Staten heeft uitgehaald naar de kritiek die geuit wordt op Turkije in de strijd tegen terreurgroep Daesh.

“We werken zeer goed samen met Turkije op dit gebied. Het is opvallend dat er alleen maar over één land wordt geschreven wat het doet of niet doet, terwijl er sprake is van deelname van 62 landen in de strijd tegen Daesh. Heeft u enig idee hoeveel gevechtsvliegtuigen van de andere landen meedoen in de strijd? Zeer weinig. Turkije is een gemotiveerde partner, vangt ontzettend veel vluchtelingen op en stelt zijn vliegbasis ter beschikking. Desondanks wordt er veel kritiek geuit op Turkije of het wel genoeg doet. Ik vind dit zeer vreemd”, zegt de functionaris.

De functionaris meldt ook dat de strijd tegen Daesh niet een theoretisch probleem is voor Turkije, maar dat het om een zeer serieus probleem gaat en dat er sprake is van twee miljoen vluchtelingen die zich in het land bevinden.

Op de kritiek dat Turkije naast bombardementen op Daesh doelen ook aanvallen uitvoert op doelen van de terroristische organisatie PKK geeft de functionaris aan dat elk land zijn plicht heeft om de veiligheid van inwoners tegen terrorisme te garanderen. “De Verenigde Staten zou precies hetzelfde doen”, meldt de functionaris.

 

© Turksemedia.nl | AA – WASHINGTON

Aug 15, 2015
Loading posts...