<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2024

‘Betere wereld kan alleen met eerlijke media’

Het behoud van een onpartijdige mediacultuur, zowel nationaal als mondiaal, is van cruciaal belang voor een meer welvarende en harmonieuzere wereld, zei Fahrettin Altun, communicatiedirecteur van Turkije, woensdag.

Een van de grootste uitdagingen in de wereld van vandaag is de ‘crisis van de waarheid’. In deze context zijn constante desinformatiecampagnes een grote uitdaging geworden, verklaarde Altun in zijn boodschap ter herdenking van de Dag van de Werkende Journalisten.

“In deze context beschouwen we journalisten die toegewijd zijn aan het overbrengen van de waarheid, die journalistieke en ethische principes hooghouden met doorzettingsvermogen in hun werk, als fundamentele pijlers.“

“Bovendien beschouwen we het behoud van een onpartijdige mediacultuur, zowel nationaal als mondiaal, als een essentieel onderdeel dat bijdraagt aan een welvarendere en harmonieuzere mondiale gemeenschap”, vervolgde Altun.

“Helaas laten de gebeurtenissen in Gaza sinds 7 oktober zien dat journalisten, die een cruciale taak vervullen voor de mensheid, beroofd zijn van hun recht op leven, laat staan hun recht op vrijheid van pers en informatie”, benadrukte hij.

Bij de Israëlische aanvallen op Gaza zijn ruim honderd journalisten om het leven gekomen en zijn vele anderen gewond geraakt, aldus Altun.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-01-2024

Jan 13, 2024
Loading posts...