<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2018

Bevolking Idlib vraagt Turkije om redding: ‘Geen andere redders dan Allah en Turken’

De bevolking van Idlib heeft tijdens grote protesten in de stad Turkije om hulp gevraagd. Ze zien graag dat Turkse militairen arriveren in de Syrische stad en de vrede en veiligheid in de regio waarborgen, nu het Assad-regime en handlangers zich mogelijk opmaken voor een aanval op Idlib.

Bij die protesten waren Syriërs uit vele districten, waaronder Saraqib, Marratinuman, Khan Sheikhun, Arihah, Jisr ash-Shugur, Maarasmith, Sarmada, Al-Dana en Salqin, aanwezig. Ook kwamen burgers uit Daret Izza en Al Atarib in het westen van Aleppo Turkije om een militaire interventie vragen.

Op spandoeken waren opvallende uitingen te lezen. “We hebben geen andere redders dan Allah en de Turken”, stond er op een spandoek. “Assad en zijn bondgenoten zijn een bron van terroristen, Turkije is een bron van vrede”, stond op een ander doek. “Het Assad-regime is de echte terrorist.”

De plaatselijke gemeenteraadsvoorzitter Ahmed Firas Allush zei dat “Idlib een microkosmos is van Syrië”. “We zullen ons blijven verzetten en wel tot de laatste druppel bloed.” Allush roept Turkije op om Idlib, het laatste grote bolwerk van de oppositie in Syrië, te helpen.

“We ondersteunen de toetreding van Turkije tot de regio om het onder zijn bescherming te nemen”, zei betoger Ahmed Islam. “Miljoenen zullen vluchten als het regime een aanval uitvoert en een bloedbad verricht”, zei hij. “We verwerpen de beschuldiging dat er zich terroristen bevinden in Idlib. Hier leven alleen burgers en vluchtelingen.”

In mei werd Idlib aangewezen als een “de-escalatiezone” – waarin geweld en aanvallen uitdrukkelijk zijn verboden – als onderdeel van het lopende Astana-proces.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IDLIB | Gepubliceerd: 31-08-2018

Aug 31, 2018
Loading posts...