<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 12, 2020

Bezoek Erdoğan gouden kans voor Pakistan

Het bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan deze week aan Pakistan zal niet alleen de economische samenwerking tussen de twee landen versterken, maar ook de bilaterale handel stimuleren, zeggen zakenmensen in Pakistan.

Erdoğan zal donderdag in de hoofdstad Islamabad aankomen voor een tweedaags officieel bezoek, zijn vierde sinds 2002.

“Het bezoek van president Erdoğan betekent veel voor Pakistan, dat voor een reeks uitdagingen staat, vooral op economisch vlak”, reageert Abdul Rashid Abro, een in Karachi gevestigde zakenman en voormalig president van de Turkije-Pakistan Business Council.

“Helaas is het bilaterale handelsvolume tussen de twee oude bondgenoten kleiner dan hun werkelijke potentieel. Ongetwijfeld heeft de recente economische samenwerking, waaronder Turkse investeringen [in Pakistan], de situatie verbeterd, maar er is nog veel ruimte vrij”, zegt Abro in een interview.

“Voor mij kan zijn bezoek een gouden kans zijn om het bilaterale handelsvolume tussen beide partijen te vergroten”, legt hij uit.

Pakistaanse zakenlieden verwachten van hun premier Imran Khan dat hij Turkije bezoekt met een handelsdelegatie om de bilaterale economische samenwerking op zowel overheids- als particulier niveau te verbeteren.

Het huidige handelsvolume tussen de twee landen is 900 miljoen dollar. Turkije en Pakistan zijn betrokken bij een strategisch economisch kader (SEF) dat tot doel heeft het bilaterale handelsvolume te vergroten.

Vorig jaar presenteerde Ankara zijn voorstellen over de SEF aan Islamabad met als doel de bilaterale handel vijf keer te verhogen vanaf het bestaande niveau. De SEF bevat ongeveer 71 actiegerelateerde items – waaronder vrijhandelsovereenkomst, technologieoverdracht, capaciteitsopbouw en defensiesamenwerking.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 12-02-2020

Feb 12, 2020
Loading posts...