<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 17, 2023

Bijna 11 miljoen Britten financieel in de knel, mentaal welzijn aangetast

In het Verenigd Koninkrijk hebben bijna elf miljoen mensen moeite om hun rekeningen en schulden te betalen, blijkt uit officiële cijfers die woensdag zijn vrijgegeven.

Volgens toezichthouder FCA, oftewel Financial Conduct Authority, is sprake van een opmerkelijke stijging van 3,1 miljoen mensen in januari met dergelijke problemen vergeleken met mei vorig jaar. Toen was dat aantal 7,8 miljoen.

“Het aantal volwassenen dat in ten minste drie van de afgelopen zes maanden rekeningen of afbetalingen van leningen heeft gemist, is in dezelfde periode ook met 1,4 miljoen gestegen, van 4,2 miljoen naar 5,6 miljoen”, is benadrukt in een rapport.

Druk neemt toe

FCA erkent de druk op de huishoudbudgetten als gevolg van de stijgende kosten van levensonderhoud en dringt er bij individuen op aan om hulp en ondersteuning te zoeken. Ook benadrukt de toezichthouder dat de stijgende kosten van levensonderhoud het mentale welzijn van individuen aanzienlijk aantasten.

In januari meldden ongeveer 28,4 miljoen volwassenen in het VK, goed voor ongeveer de helft van de bevolking, meer angst of stress te voelen in vergelijking met zes maanden eerder, wat dit toeschrijft aan de stijgende kosten van levensonderhoud.

Impact

Sheldon Mills, uitvoerend directeur consumenten, bevestigt de impact van de stijgende kosten van levensonderhoud op de financiële toestand van mensen. “Ons onderzoek benadrukt de echte impact die de stijgende kosten van levensonderhoud hebben op het vermogen van mensen om hun rekeningen bij te houden, hoewel we blij zijn te zien dat mensen toegang hebben gekregen tot hulp en advies.”

“We zullen snel blijven handelen om ervoor te zorgen dat financiële firma’s hun klanten helpen die financiële problemen hebben of bang zijn dat dit binnenkort het geval zal zijn”, concludeert hij.

Inflatie

In maart daalde de twaalfmaandelijkse consumptieprijsinflatie in het VK licht tot 10,1 procent, maar dit was de zevende achtereenvolgende periode waarin het percentage boven de 10 procent bleef. Dat is al bijna twee jaar lang hoger dan het doel van de Bank of England van 2 procent.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-05-2023

May 17, 2023
Loading posts...