<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 27, 2019

Bijzondere naam voor nieuw droomvliegtuig Turkish Airlines

De langverwachte nieuwe Dreamliner van Turkish Airlines heeft een speciale naam gekregen: Maçka.

Dat werd bekend na een vragenronde onder 246.000 deelnemers hoe de gloednieuwe Boeing 787-9 moest heten. Het toestel, ook wel droomvliegtuig genoemd, arriveerde woensdag in Turkije en landde op de nieuwe megaluchthaven van Istanbul.

De Turken vroegen voornamelijk om de naam Eren Bülbül, de 15-jarige jongen die in 2017 in Maçka in het Zware Zee-regio is vermoord door een PKK-terrorist in die regio, vorig jaar uitgeschakeld door Turkse veiligheidsdiensten.

Uiteindelijk koos de Turkse luchtvaartmaatschappij Eren te eren met zijn woonplaats Maçka omdat het geen persoonsnamen geeft aan toestellen.

De eerste vlucht van de zuinigere en krachtigere 787-9 stond eerst gepland naar Antalya. Die is nu Trabzon geworden waar Maçka ligt.

Turkish Airlines bezit een van de jongste vloten ter wereld en zal dertig Boeing 787’s ontvangen, waarvan vijf optioneel. Het nieuwe droomtoestel heeft nieuwe stoelen en een nieuwe Business Class-indeling van 1-2-1.

De Turkse vlaggendrager heeft een groot aantal vliegtuigen in bestelling staan, waaronder bij Airbus (A350 en A321neo), en beoogt binnen enkele jaren de grootste vloot ter wereld te hebben.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 27-06-2019

Jun 27, 2019
Loading posts...