<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 27, 2018

Boeing kiest voor Turkije

Het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TAI zal de hoogteroer van Boeing’s nieuwste en bestverkochte vliegtuig, de 737 MAX, produceren. Dat werd deze week in Ankara bekend.

Tijdens de ondertekeningsceremonie zei Marc Allen, president van Boeing International, dat het bedrijf zijn strategische partnerschap met Turkije verder wil verstevigen en naar een hoger niveau wil tillen. “Boeing breidt uit in Turkije.”

Ook was Allen lovend over TAI. “Vorig jaar kregen dertien van de 14.000 leveranciers een prijs. Een daarvan was TAI. We zijn zeer tevreden met deze samenwerking.”

TAI-voorzitter Temel Kotil reageerde dat de deal de nauwere samenwerking met Boeing zal versnellen.

Ismail Demir, ondersecretaris van de Turkse defensie-industrie, zei dat Turkije veel meer technologie en ontwerpen zal exporteren. “Dit zal voor nieuwe samenwerkingen zorgen.”

TAI levert sinds 2013 hoogteroeren voor verschillende Boeing-vliegtuigen.

Airbus

Het nieuwste toestel van concurrent Airbus ontvangt ook een van zijn cruciale onderdelen uit Turkije. De nieuwste A350-1000 ziet zijn rolroer uit Turkije komen.

De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie levert daarnaast ook onderdelen aan Airbus voor de militaire A400M en passagiersvliegtuigen A330 en A320.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-05-2018

May 27, 2018
Loading posts...