<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 05, 2021

Bollywoodsterren ontdekken Turkije: ‘Prachtig mooi, ongelooflijk en supergastvrij’

Twee vooraanstaande filmsterren uit India hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de Turkse minister van Cultuur en Toerisme in Istanbul. Katrina Kaif en Salman Khan nemen een film op in Turkije, in het Çırağanpaleis in de Istanbulse wijk Beşiktaş.

Minister Mehmet Nuri Ersoy liet in een interview weten dat de Indiase Bollywood-filmindustrie een groeiende interesse in Turkije toont en verschillende grote productiebedrijven naar het land komen voor hun projecten.

Kaif, een bekroonde actrice met tientallen films op haar naam, zei dat Turkije “een van de landen is waar ze van is gaan houden”.

“Het is zeker een mooie plek. De mensen zijn erg aardig en vriendelijk. De gastvrijheid, het eten en de bezienswaardigheden hebben een ongelooflijke sfeer en energie. Daarom is het absoluut een van mijn favoriete plekken om films op te nemen”, reageerde ze.

Khan, een Bollywoodveteraan die tot de meest populaire Indiase acteurs behoort, vertelde dat het zijn tweede keer was dat hij in Istanbul is en dat hij erg blij was om terug in Turkije te zijn.

“Ik hou van de mensen en plaatsen hier. Daarom zijn we terug. Het is heel fijn als mensen gastvrij zijn. Ik hoop hier snel weer te komen.”

Turkse televisie-industrie

De Turkse minister onderstreepte de vooruitgang die de Turkse televisie-industrie de afgelopen jaren heeft geboekt.

Hij zei dat de industrie “een lange weg heeft afgelegd” en dat Turkije nu de tweede plaats in de wereld heeft na de VS in het aantal tv-series dat wereldwijd wordt uitgezonden.

Ersoy sprak ook over de aantrekkingskracht van Turkije als filmlocatie en zei dat elke stad en regio zijn eigen attracties heeft.

“In de afgelopen jaren is Turkije over de hele wereld zeer goed gepromoot. We zien meer internationale productiebedrijven hier komen voor hun projecten”, aldus Ersoy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-09-2021

Sep 05, 2021
Loading posts...