<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 12, 2018

Bosnische leider: Dit is waarom ze Erdoğan haten

Volgens de Bosnische leider Bakir Izetbegović irriteert het Westen zich aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan omdat hij de langverwachte leider van moslims is.

Dat zei de voorzitter van het Presidentschap van Bosnië en Herzegovina zaterdag tijdens een evenement van zijn Partij van Democratische Actie (SDA) in hoofdstad Sarajevo.

“Onze vriend is niet erg populair in het Westen, omdat Erdoğan de langverwachte grote moslimleider is”, sprak Izetbegović.

“Het Westen stoort zich niet aan primitieve en onwetende moslims,” zei de Bosnische leider, “maar als het gaat om economische ontwikkeling waarbij je je land binnen tien jaar van plek twintig naar tien op de wereldranglijst brengt, storen ze zich aan een man die zijn deuren opent voor drie miljoen vluchtelingen, ‘s werelds grootste luchthaven bouwt en te maken heeft met terrorisme en oorlogen nabij zijn landsgrenzen.”

Snelweg

Verwacht wordt dat de Turkse president op 20 mei een bezoek brengt aan Sarajevo. Izetbegović gaf aan dat hij en Erdoğan zich zullen focussen op een snelwegproject tussen Sarajevo en de Servische hoofdstad Belgrado, ook bevestigd door de Servische president die maandag in Ankara was.

Izetbegović: “We gaan Erdoğan bewijzen dat hij ook hier vrienden heeft en mensen trots op hem zijn.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SARAJEVO | Gepubliceerd: 12-05-2018

May 12, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...