<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 09, 2017

Dit bouwen Turken voor Koeweit

De Turkse bouwgigant Limak is dinsdag begonnen met de bouw van een nieuwe terminal van de luchthaven van Koeweit.

Het startsein van de bouw werd ceremonieel afgegeven in aanwezigheid van emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die op staatsbezoek in Koeweit is.

CEO van Limak, Nihat Ozdemir, benadrukte dat het “om een iconisch bouwwerk gaat dat ongekend is in de wereld, waarvan het design op naam van de wereldbekende Lord Norman Foster & Partners staat”.

Dit bouwen Turken voor Koeweit1

De Turkse bestuursvoorzitter gaf aan dat het bouwproject met grote steun van Erdogan is binnengehaald en in plaats van de door Koeweit aan Limak vrijgegeven zes jaar bouwtijd, maar in vier jaar zal worden voltooid.

Dit bouwen Turken voor Koeweit2

“Wij zorgen ervoor dat de Turkse vlag in de hele wereld blijft wapperen. Nadat we de terminal van luchthaven Istanbul-Sabiha hebben gebouwd, bouwen we een luchthaven in Senegal (Dakar), bouwen we de tweede terminal van het vliegveld van Egypte (Caïro), ronden we de terminal van de Russische vliegveld Rostov af en gaan we aan een nieuwe beginnen in de Russische stad Wolgograd. Daarnaast behoren we tot het consortium dat het grootste vliegveld ter wereld in Istanbul bouwt”, aldus Ozdemir.

Dit bouwen Turken voor Koeweit3

De ceremonie werd ook door andere prominente gasten bijgewoond zoals de kroonprins, premier en ministers van Koeweit en een grote Turkse delegatie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOEWEIT | Gepubliceerd: 09-05-2017

May 09, 2017
Loading posts...