<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2019

Boycot Egypte Turkse tv-series werkt averechts

In Egypte wordt sinds 2013 op staatsniveau opgeroepen om Turkse tv-series te boycotten. Zo werden die verbannen van staatszenders en later in 2014 ook van particulieren tv-kanalen.   

Uit een analyse van een Turks persbureau blijkt dat Egyptenaren lovend zijn over de Turkse tv-series, die alsnog via andere Arabische kanalen en het internet de woonkamer binnenkomen, zeggen ze in interviews.

Zo zegt de Egyptenaar Ahmed Beyyumi, werkzaam bij een restaurant, dat hij gek is op de historische fictie en avontuurlijke ‘Diriliş Ertuğrul’ (Resurrection: Ertugrul), een hitserie in Turkije. “Ik wil zo snel mogelijk naar Turkije om de hoofdrolspelers te ontmoeten.”

Huisvrouw Zeynep Menufi bekijkt al tien jaar liever Turkse tv-programma’s. “Ik kijk geen Egyptische soapseries meer.”

Een andere Egyptenaar vertelt dat hij dankzij de Turkse tv-series zich heeft ingeschreven bij het Turkse Yunus Emre Instituut in Caïro om Turks te leren.

Tussen de meest gevolgde Turkse series in Egypte bevinden zich ook de op ‘romantiek’ gebaseerde ‘Aşk-ı Memnu’ (Forbidden Love) en ‘Sultanın Haremi’ (Harem van de Sultan). Het Turkse televisiedrama Kurtlar Vadisi (Valley of the Wolves) doet het niet zo goed in Egypte, maar is vooral geliefd in Irak, Palestina, Syrië en Libië, blijkt uit de analyse.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CAÏRO | Gepubliceerd: 08-11-2019

Nov 08, 2019
Loading posts...