<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2017

‘Duizenden moslims afgeslacht in Myanmar, wereld slaapt’ (VIDEO)

In Myanmar hebben legertroepen in de afgelopen drie dagen duizenden moslims gedood.

Dat laat woordvoerster Anita Schug van The European Rohingya Council (ERC) maandag weten. Het aantal slachtoffers ligt tussen de 2.000 en 3.000 moslims, meldt Schug.

Rakhine-activist (Arakan) Muhammed Ayyoub Han vertelt aan persbureau AA dat directe interventie nodig is nu het Myanmarese leger de opdracht heeft gekregen om op iedereen te schieten, zonder onderscheid te maken tussen kinderen of ouderen. Aan de etnische zuivering doen ook boeddhistische priesters mee.

“Dit gebeurt allemaal voor de ogen van de wereld die hier geen halt aan toeroept. Er worden hier mensen levend verbrand. Er vinden massaal verkrachtingen plaats. Volgens het VN-verdrag moet er ingegrepen worden als een land een genocide pleegt, maar de wereldgemeenschap doet niets”, waarschuwt Han. “En daar maakt de regering van Myanmar gebruik van. Moslimdorpen zijn compleet vernietigd en platgebrand.”

 

UPDATE: ERC meldt ook dat vanaf maandag 100.000 moslims ontheemd zijn geraakt en duizenden moslims vastzitten bij de grens tussen Myanmar en Bangladesh, omdat de grens is dichtgegooid. “Er is dringend actie vereist”, aldus Schug.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – GENÈVE | Gepubliceerd: 28-08-2017

Aug 28, 2017
 • Keesjansens

  Ik mis nu al mijn landgenoten die hier massaal komen vertellen hoe ‘vredelievend’ het Boeddhisme is. Dit komt ook door de moslims zelf in omgevende landen. Als ze samen optrekken bindt Myanmar zo in. Boeddhisten zijn de terreurzaaiers maar Moslims kijken blijkbaar toe…. Trieste boel.

 • Klaas Mirani

  Kees waar lul je over?? Boeddhisten hebben eeuwenlang het onderspit gedolven bij Moslims!Het 1e wat Taliban deed in Afghanistan is alle Boeddhistische tempels en werken vernietigen! (de 1e grote cultuur in Afghanistan) en dat doet IS ook! Misschien is KEES nooit in Azie geweest want anders had hij niet zo uit zijn nek gekletst!

 • Ibrahim

  Klaas, je praat ook helemaal uit je achter nek. Boeddhisten bestaat niet! Dat is wel waarheid van het feiten. Of moet je nog meer leren over alle geschiedenissen? Hou je bek dicht!

 • Ibrahim

  Ik bid duaa voor slachtoffers en vermoorden mensen. Moge Allah ze in de paradijs! Moge Allah ze behoeden! Ameen! Allah zult naar de aard komen om slechte daders te bestraffen. InchAllah!

 • Dennis

  Vergelijk je nou het opblazen van beelden met het vermoorden van kinderen? Of onschuldige burgers met IS en de Taliban?

 • Ben Steker

  Boeddhisten bestaat niet! ?? Klopt .dat is hetzelfde als moslims, die bestaan ook niet.

 • Ibrahim

  Hahaha. Je weet het ook niet. Waarom moet je ook christenen of Joden bestaat niet zeggen. Weet je ook alle profeten van christenen, Joden en Islam zijn samen 1 god. Boeddhisten hebben valse profeten. Dat is wel feiten. Ik moet wel harde lachen om jou dat je hebt helemaal geen verstand. Hahaha.

 • Ben Steker

  Wie haat en intolerantie zaait zal dit ooit oogsten !

 • Keesjansens

  Gebouwen met mensen? Ik weet dat we in het westen Moslims als ‘Untermenschen’ beschouwen maar jij geeft hier een nieuwe dimensie aan. Andere voorbeelden: zuiden van Thailand. Met opzet achtergesteld. Zuiden van de Filippijnen: met opzet achtergesteld (asfaltwegen houden spontaan op)

  PS: wel degelijk in Azië geweest. Waaronder Indonesië…..waar we 400 jaar de bedoel hebben bezet maar we hypocriet ALLEEN de 1,5 jaar herdenken dat we zelf daar (door Japan) werden bezet. De bezetter wordt zelf bezet. Wat een gotspe zeg die Indië-herdenking. Hier komt ons Westers superieur denken goed naar boven.

 • Milouh

  IS en Taliban zijn geen moslims. Wanneer een idioot claimt dat hij slim is gaan we hem toch ook niet geloven of wel?

 • Roel de Jel

  Wat mij opvalt bij jullie als er christenen of yedisch vermoord worden uit naam van de islam hoor ik op dit forum er niemand over, nu worden er moslims vermoord en ineens heeft iedereen zijn mond er vol over en roep wee o wee!!! en de vn moet ingrijpen. dus in het kort als het je eigen richting is moet de wereld wat doen en anders maakt het niet uit.

 • Ahmet Altin

  Roel, kun je aangeven waar in dit artikel precies aangegeven staat dat de moslims nu vermoord worden door christenen of yedisch? En kun je me vertellen waar en wanneer christenen of yedisch zijn vermoord door échte moslims. Graag concreet zijn.. Dus geen slap gelul over dat de IS moslims zijn, je zou dan beter niet kunnen reageren ;).

 • Roel de Jel

  Wat denk je van Egypte en Indonesie in Turkije zelf worden Yedisch nu ook niet bepaald vriendelijk behandeld. Ten tweede Is moord er na hartelust op los ook in naam van Islam, jij vindt waarschijnlijk dat dit geen moslims zijn, maar de wereld kijkt daar heel anders tegen aan.

 • Sahin Duru

  Je kunt natuurlijk ook de geschiedenis door lezen .De genocide die de christenen hebben ondervonden. Maar ik kan niet de moslims van het heden veroordelen voor de fouten die een eerdere generatie heeft gemaakt. Net zoals je de Duitsers van het heden niet voor nazi’s kunt uitmaken voor de acties in 39 tm 45. Maar het is wel wat sarcasme dat erdogan de acties jegens de moslims veroordeeld en wel is loopt te steunen tegen de christenen en joden en al wat niet islam is. Maar daar kan ik ook niet alle moslims voor aansprakelijk stellen. Dus zoals jezus sprak. Gij die heeft geleefd zonder gezondigd te hebben laat hem de eerste steen gooien

 • Ben Steker

  Valse profeten? En jij weet dat wel even hier haarfijn uit te leggen. Laat me eens raden, in jouw wazige gedachten bestaat er maar één profeet. Laat me eens raden wei dat toch zou zijn …… Dat je dus maar één kijk op het geheel hebt , blijkt wel uit de beperkte herseninhoud van jouw. HAhahah !!

 • Lotts

  Ik vind het zo jammer dat mensen elkaar zo afzeiken. Zo een vrezelijk bericht en het enige wat ik eronder lees is dat de ene het beter weet dan de ander (nog meer haat)Waarom steken mensen hun energie hier tegenwoordig liever in dan echt iets proberen te doen. Wat doet de geschiedernis er nog toe. De toekomst moet beter.!✌

 • Dirk Verhoeven

  En zo gaat dit al duizenden jaren karel de grote was ook al zo, ‘n vieze vuile moordenaar hebben we nog Is en maar schelden op elkaar verandert niks we slachten elkaar maar af christen moslim boeddhist niemand mag wat anders geloven welkom bij dirk ik trap er niet in dan maar geen geloof ben geen mongool die een geloof laat opleggen en me af laat slachten omdat ik ongelovig ben maakt niet uit of je moslim christen of boeddhist. Bent niet geloven is kop eraf flikkers ga een hobbie zoeken laat iedereen geloven wat hij of zij wilt stop met mensen af te maken

 • In de naam van vrede

  Een ieder die een ander vermoordt, kwetst, pijn doet op wat voor manier dan ook is zwaar idioot. Niemand mag oordelen over een ander, het is leef en laten leven. Wil jij in je waarde worden gelaten, laat een ander dan ook in zijn waarde. Godsdienst hoort te gaan om liefde en saamhorigheid, het nader tot elkaar komen en positive thoughts. Niet de verspreiding van haat.

 • Spin

  Degenen die al dood zijn, zijn al dood. Ooit zal iedereen doodgaan. Ook de huidige moordenaars gaan ooit dood. Er is niks mis mee om de onschuldige nog levende mensen te redden. Ook met behulp van de VN. Die taak hebben zij op zich genomen. Volgens mij zijn heel veel nu levende mensen ook al dood, zonder dat zij dat beseffen. Zo niet zal toch alle levende zielen ooit de dood moeten proeven. Het aardse leven stelt toch niks voor. Het leven in het hiernamaals is pas het echte leven. Je gelooft het of je gelooft het niet (That’s your problem). Maar dat is de naakte WAARHEID!!! Wie het laatst lacht, lacht het best (Quran 83:34). Het laatste woord is aan de SCHEPPER, the only CREATOR!

 • klaas

  Ibrahim je bent een belediging voor boeddhisten en juist jouw uitspraken doen dit soort wandaden ontstaan! En jij kent de geschiedenis niet want JC was er eerder als de profeet Mohammed! maar jij wilt haten en eenzijdig denken ,en daardoor krijg je dit soort dingen omdat jij als moslim de wandaden van IS niet openbaar afkeurt

 • Klaas Mirani

  al mijn comments worden geweerd dat heet vrijheid van meningsuiting?

 • Tamer Aslantas

  Wat een onzin. Noem eens een voorbeeld?

 • Johannes Van de Stouwe

  het blijven de extremisten die de boel verzieken zowel van links als rechts, moslim of christen, zij denken de wijsheid of waarheid in pacht te hebben, de praktisch godsdienstwaanzinniggen zonder respect te hebben voor de overtuiging van de ander, triest

 • Patrick Bholanath

  Ibrahim…Sorry dat ik het zo zeg.. Dit is de reden van al de zogenaamde heilige oorlogen…Men moet mekaar in hun waarde laten… Het is allemaal geloof en geen één is wetenschap..
  Dus laten we samen bidden voor deze mensen en niet bezig zijn met verwijten maken….

 • Ozturk Aslam

  Eindelijk een zinnige reactie! Beledigen is niet nodig, respecteer elkaar.

 • Ozturk

  Wat zult u dan enorme berg nazistische ellende oogsten, denk ik dan….

 • SenSen

  Ju llie hebben allemaal geen kaas van gegeten. Hebben jullie nog niet door dat Taliba. En de IS de creatie is van Amerika met de achterban Israhell???

  Als is werkelijk de Islam vertegenwoordig hoe komt het dat dat zij onze moslimbroeders niet verdedigen en. Bijvoorbeeld Israel niet aanvallen??
  Gaan er geen belletjes bij jullie Rinkelen.

  En het is mij opgevallen dat meesten van jullie hier schaapjesvolk zijn die de de rest van de kudde volgt.

  Maar de mainstream media heeft jullie aardig in hun klauwen.

  Keesjansens is de enige die de boel doorheeft.

  En Roel de Jel is helemaal van huis. Wat een bekrompen geest. Heb jij enig idee hoeveel moslims uitgeroeid zijn inde afgelopen jaren onder het mom van terrorisme bestrijding???

 • Tamer Aslantas

  Beste Roel. 99.9% van de moslims vinden het niet zo. Als DAESH wel de Islam zou representeren dan hadden er niet 1 miljoen (van de 2 Miljard) “Moslims” zich aangesloten bij de DAESH maar eerder honderdeden miljoenen. Kun jij je dat voorstellen? Klinkt niet echt logisch he wat jij beweert.

Loading posts...