<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 22, 2020

Brits zorgsysteem afhankelijk van Turkije

Uit Turkije is opnieuw een grote lading medische beschermingsmiddelen vertrokken richting het Verenigd Koninkrijk (VK). Dit keer kwam een Brits legervliegtuig de 40 ton zware coronahulpmiddelen ophalen uit Istanbul. In het VK heerst een flink tekort in de strijd tegen corona waardoor ziekenhuizen alarm sloegen.

In Britse media werden eerder gemeld dat de derde lading uit Turkije cruciaal is voor het Britse zorgsysteem. Een Britse minister probeerde ook de Britten gerust te stellen dat er nog 84 ton medische beschermingsmiddelen uit Turkije zou arriveren en wel de volgende dag, zonder dat deze nog door de Turkse autoriteiten was bevestigd. De transport liep daardoor vertraging op. De Britse minister gaf zijn fout toe. Bij verdere vertraging zou dat uitlopen op een ramp, is benadrukt.

Britse artsen waarschuwden al eerder te gaan stoppen met de behandeling van coronapatiënten om hun eigen leven te beschermen vanwege gebrek aan beschermingsmiddelen. “Medische instanties zeggen dat artsen ‘moeilijke beslissingen’ moeten nemen of ze zich bloot zullen stellen aan het virus of een patiënt laten doodgaan.” In het land zijn bijna 100 artsen omgekomen door corona.

Schenking

Eerder deze maand doneerde Turkije twee grote vliegtuigladingen mondmaskers en medische jassen aan de Britten, welke enorm lovend zijn ontvangen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-04-2020

Apr 22, 2020
Loading posts...