<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 12, 2020

Britse defensieminister: Turken doen nu waar VK goed in was

De onbemande vliegtuigen van Turkije, zoals de Bayraktar TB2, zijn verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van honderden gepantserde voertuigen en zelfs luchtverdedigingssystemen in Syrië, Libië en elders, zei de Britse minister van Defensie vrijdag.

“De drones zijn geboren dankzij Turkse innovatie”, sprak Ben Wallace in een webinar georganiseerd door het Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI), een Britse denktank over veiligheid.

“Ze kregen geen toegang tot uitstekende buitenlandse programma’s en deden wat wij vroeger zo goed deden: ze innoveerden”, benadrukte de Britse defensieminister.

Wallace zei dat de Turkse drones echte uitdagingen voor de vijand vormen. “De TB2 en de bijbehorende munitie combineren technische vaardigheden met betaalbaarheid, wat betekent dat hun commandanten enige uitputtingsslag kunnen.”

Mondiale conflicten

De Brit verdiepte zich ook in het veranderende landschap van mondiale conflicten en de dreigingen waarmee het VK vandaag wordt geconfronteerd. “We hebben de neiging in het Westen om conflicten te verdelen tussen oorlogsgevechten (de gewelddadige activiteit van een ‘echte’ zogenaamde schietoorlog) en de onderdrempel (alles voordat het schieten begint), terwijl in feite het conflict van vandaag wordt uitgevoerd door typisch niet-gewelddadige maar ongetwijfeld vijandige activiteiten.”

“Deze verdeeldheid geeft misschien troost aan onze ‘rechtsstaat’-benadering, maar het stimuleert een statische oorlogs- en vredesregeling. Dit maakt ons zeer kwetsbaar voor degenen die niet volgens dezelfde regels spelen, vooral onder de drempel”, vertelde de Britse minister.

Hij benadrukte dat de vorderingen van de tegenstanders van het VK “in nieuwe domeinen en hun investeringskeuzes niet per ongeluk zijn”.

“Ze zijn het resultaat van een bestudeerde benadering van onze sterke en zwakke punten. Ze zijn dynamich, wij zijn statisch. Ze gebruiken paraatheid en innovatie, terwijl we volledig voorspelbaar blijven in onze processen en houding”, aldus de Britse functionaris.

“In werkelijkheid zijn ze meesters van de onderdrempel, terwijl we ons vastzetten in zelfopgelegde risicomatrixen, tegenstrijdige wettelijke kaders en vaak bureaucratische barrières.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-12-2020

Dec 12, 2020
Loading posts...