<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 23, 2017

Britse journalist vernedert Wilders en Nederland

Geert Wilders is flink vernederd door de Britse journalist John Sweeney van BBC’s Newsnight, die in tegenstelling tot zijn Nederlandse collega’s zoals Rick Nieman, kritische vragen heeft gesteld aan de PVV-leider. Het interview van de Britse journalist heeft ervoor gezorgd dat niet alleen Wilders de grond in is geboord, maar ook Nederland. 

“Dit is hoe een Nederlandse journalist Geert Wilders hoort te interviewen. Nederlandse media kan veel leren van de BBC”, kopt een video met daarin het interview die binnen een week meer dan een half miljoen keer is bekeken waarin Wilders is klemgezet door de Britse journalist.

“[Nu je het steeds over Islam en terrorisme hebt] Wat is Nederland’s grootste verlies geweest waarvan de oorzaak terreur was?”, vraagt Sweeney die, Wilders kennende, weet dat er verbale diarree op komst is. “We hadden gewoon veel geluk”, kan Wilders alleen antwoorden. “Hoe zit het dan met MH17, waar 193 onschuldige Nederlandse burgers zijn omgekomen?”, vraagt Sweeney aan Wilders die de vraag in de eerste instantie niet eens begrijpt.

“Dit heeft niets te maken met moslims en jij hebt het alleen maar over hun”, sluit Sweeney de discussie na de ‘inhoudloze reactie’ van Wilders. De Brit laat het niet daarbij en laat aan zijn Britse kijkers weten dat het imago van Nederland in Europa schade oploopt. “Er is geen twijfel mogelijk dat deze man [Wilders] Nederland, wat ooit het meest liberale land van Europa was, in iets anders verandert.”

Interview

Terwijl de vernedering van Wilders niet veel aandacht heeft gekregen in Nederland, maakt weblog Dutchturks.nl korte metten met de PVV-leider na het Britse interview: “een bange man, die niet eens in debat durft te gaan op inhoud. Een verademing om te zien, in vergelijking met het interview van Rick Nieman [WNL op zondag] wiens instemmende hoofd vooral deed denken aan de hoofdschuddende plakbeestjes op het dashboard van een auto.” (KLIK en bekijk filmpjes op Dutchturks.nl)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC Turkish Media Center | Gepubliceerd: 23-02-2017

Feb 23, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...