<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2018

Britse krant vergelijkt Erdoğan met Atatürk en uit ongenoegen

Columnist Simon Tisdall van de Britse krant The Guardian is er al bijna zeker van: president Recep Tayyip Erdoğan gaat de aankomende vervroegde verkiezingen in Turkije winnen.

“En daarmee garandeert hij zijn plaats in de club der gekozen dictators”, reageert Tisdall op afkeurende wijze. “De AK-partij won al grootschalig in 2015 en is nu zeker van steun van de Nationalistische Bewegingspartij MHP, mochten zij die überhaupt nog nodig hebben”, schrijft Tisdall, die tevens adjunct-hoofdredacteur van The Guardian is.

“Door de vervroegde verkiezingen zal Erdoğan eindelijk volledige en persoonlijke controle krijgen over alle belangrijke aspecten van het binnenlandse- en buitenlands beleid. Hij zal een dictator worden in alles behalve naam, een (naam) die misschien zelfs krachtiger is dan Kemal Atatürk, de stichter van het moderne en seculiere Turkije.”

De invloedrijke columnist vergelijkt Erdoğan naast zijn Russische ambtgenoot ook met al-Sisi in Egypte. “De Turkse president is niet anders dan de Russische Vladimir Poetin en Abdel Fattah al-Sisi in Egypte. Hun gedeelde idee van democratie kan worden samengevat onder het motto: “U stemt, ik win”, aldus Tisdall.

Reacties

Meerdere Turkse nieuwsdiensten bestempelen de Britse actie als smaad en laster.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 19-04-2018

Apr 19, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...