<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 20, 2018

Britse leiders bedanken imam voor heldendaad

De Britse premier Theresa May en leider van Labour Party Jeremy Corbyn hebben hun dank geuit aan een imam. De islamitische geestelijke redde het leven van een Brit, die een islamofobische terreuraanslag pleegde op zijn moskee.

May was woensdag in haar wekelijkse toespraak in het Britse Lagerhuis er zeker van dat alle leden het met haar eens was dat de heldendaad en moed van imam Muhammed Mahmud enorm gewaardeerd wordt. “Dit was een laffe aanslag om onze eenheid te schaden”, voegde ze daaraan toe in haar openingsspeech.

De Labour-voorzitter noemde op zijn beurt de imam “zijn vriend” en was de islamitische held ook dankbaar. “Hij voorkwam geweld in mijn kiesdistrict.”

De 48-jarige Britse aanslagpleger Darren Osborne reed vorig jaar in Finsbury Park met een gehuurde busje in op een groep moslims die van een gezamenlijk gebed kwamen. Hij vermoordde de 51-jarige Makram Ali en verwondde 11 andere moslims.

De woede in de wijk was groot, met name vanwege plaatselijke uitspraken van Osborne: “Ik ga alle moslims vermoorden. Moslims zijn terroristen. Ik heb mijn taak voltooid. Vermoord me maar.” De imam van de moskee greep in en kalmeerde de getroffen menigte.

Osborne is veroordeeld tot 43 jaar cel vanwege doodslag en terreur.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 20-06-2018

Jun 20, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...