<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2017

Britse minister biedt excuses aan vanwege ‘geheime’ gesprekken met Israël

De Britse minister Priti Patel (Ontwikkeling) heeft maandag haar excuses aangeboden wegens ontmoetingen met Israëlische bewindslieden in Israël, waar het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken niets van afwist. 

Patel ging in augustus “op vakantie” naar Israël, maar sprak naast Israëlische politici, organisaties en bedrijven ook met premier Binyamin Netanyahu, Israëlische minister van Veiligheid Gilad Erdan en een BuZa-woordvoerder.

De ‘geheime’ gesprekken met de Israëliërs zorgde voor veel ophef in het Verenigd Koninkrijk, waarna Patel met een verklaring is gekomen: “Het spijt me dat ik dit niet heb gemeld. Ik kreeg de kans om met een paar mensen te spreken en heb vanwege mijn opwinding niet ingezien hoe men zou kunnen reageren op dit soort gesprekken.”

Vertrek

De sociaaldemocratische Labour party, een van de drie belangrijkste Britse politieke partijen, eist het vertrek van Patel. De Britse minister zou ook gesproken hebben met de Israëlische lobbygroep CFI, de Conservatieve vrienden van Israël, waar zij vroeger ook vicevoorzitter van was. De oppositiepartij wil dat premier Theresa May een onderzoek start.

Patel gebruikte haar ministeriële functies tijdens de gesprekken en sprak in Israël over onderwerpen die onder haar bevoegdheid vallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 06-11-2017

Nov 06, 2017
Loading posts...